Hawaiiansk poke bowl opskrift - ris med friske grøntsager, fisk og tang. Hvorfor er poke så populær?

Poke er en traditionel hawaiiansk ret, der består af friske fiskestykker, normalt tun eller laks, marineret i sojasovs, blandet med en række forskellige tilsætningsstoffer såsom agurk, avocado, edamamebønner eller tang. Ordet "poke" betyder "skåret" eller "delt" på hawaiiansk, hvilket gør det ideelt til at nyde en række forskellige smagsoplevelser i én portion.

Poke bowls har vundet popularitet af flere grunde. For det første er denne ret meget velsmagende og nærende. Fisk indeholder mange gavnlige stoffer, såsom omega-3 fedtsyrer, som har en positiv effekt på hjerte- og hjernesundheden.

For det andet giver poke bowlen mulighed for at vælge en bred vifte af ingredienser: fisk, rejer, bønner, friske grøntsager, tang og endda frugter. Kombinationen af ​​forskellige produkter afhængigt af præferencer gør denne ret alsidig og velegnet til enhver kost, inklusive vegetarisk eller vegansk.

Poke bowl opskrift:

Ingredienser:

  • laks

– edamame bønner

  • avocado

– tang (nori)

– mango

  • agurk

– syltet ingefær

  • soya sovs

-dampede ris

– sesam

Opskrift på dampede ris:

Forberedelse:

  1. Skær fisken i tern
  2. Mango, agurk og avocado skåret også i tern eller strimler
  3. Damp risene
  4. Læg dampede ris på en tallerken
  5. Top med fisk, mango, agurk og avocado
  6. Tilsæt syltet ingefær
  7. Tilsæt edamamebønner
  8. Skær nori-plader ovenpå, eller læg Chukka-tang
  9. Drys med sesamfrø

Server med sojasovs.

Poke-rettens historie stammer fra det oprindelige folk på Hawaii. Poke blev oprindeligt lavet af affald fra fiskeri, så denne type mad tillod at alle dele af fisken blev brugt i stedet for at blive smidt væk. Grundlæggende ingredienser til poke var tilgængelige på Hawaii og omfattede frisk fisk, havgrønne skiver og havsalt. Med tiden vandt poke popularitet blandt lokale hawaiianere og spredte sig derefter til det kontinentale USA og videre rundt i verden.

I dag kan poke findes i mange lande og byer, og det er fortsat populært på grund af dets friskhed, variation og fremragende smag. Variationer af poke udvikler sig og tilpasser sig den lokale smag, tilføjer nye ingredienser og saucer, hvilket gør denne ret uforudsigelig og unik i hver region og restaurant.