Guacamole er en mexicansk kold forret, der også kan tjene som sauce. Denne ret er tilberedt af avocadomasse, limesaft og yderligere ingredienser, såsom tomater.
Denne puré serveres med majschips "nachos", med "quesadilla" - en majstortilla fyldt med ost og tomater, med "tacos" - en hvedetortilla med fyld, såvel som andre traditionelle retter fra det mexicanske køkken. Guacamole bruges som smørepålæg til sandwich, samt til diverse morgenmad.
Avocado er en kilde til mættet fedt, såvel som et værdifuldt produkt, der indeholder B-vitaminer og mange andre mineraler, der er gavnlige for kroppen.
Klassisk guacamole opskrift
Ingredienser:
- 2 stk. avocado
– 20 ml. Limesaft
- salt
Du bør vælge modne, let bløde avocadoer. Stenen indeni kan "banke" lidt, da den let kommer af, når frugten modnes
Forberedelse:
- Skær avocadoen på langs, fjern pit
- Fjern frugtkødet med en ske og mos det godt med en gaffel.
- Tilsæt limesaft og tilsæt lidt salt
Limesaft tjener som konserveringsmiddel og forhindrer avocadoen i at "mørke"
- Bland godt
Salsa er en mexicansk sauce. Tomater koges, stuves eller koges i ovnen, derefter hakkes og tilsættes løg, hvidløg og hot chilipeber.
Denne sauce serveres også med majschips og andre mexicanske retter.
Salsa opskrift
Ingredienser:
3 stk. tomat
1 PC. chili
2 stk. fed hvidløg
½ løg
½ tsk. koriander
½ tsk. kværnet sort peber
1 spsk. olivenolie
salt
Forberedelse:
- Hak grøntsagerne groft og læg dem på en bageplade, der er smurt med olivenolie.
- Bag i ovnen i cirka 20 minutter ved 180 grader
- Afkøl grøntsagerne let og kom over i en blender
- Tilsæt koriander, salt og peber
- Slå på "pulsation"-tilstanden
Konsistensen skal være ujævn, med stykker af grøntsager
Både salsa og guacamole vil være en fantastisk tilføjelse til alle mexicanske retter, såsom quesadillas.