Lækre morgenmadsideer! Chiafrøbudding, vafler og luftig omelet
Morgenmad er dagens vigtigste måltid, da det kickstarter dit stofskifte og giver kroppen essentielle næringsstoffer, energi og vitaminer.
En lækker morgenmad kan være helt forskellig for hver person, da vores ernæringspræferencer er individuelle. Dit humør kan afhænge af valget af mad i begyndelsen af dagen, så hvis du ikke ved, hvad du skal overraske dig selv eller dine kære, er her et par morgenmadsmuligheder:
Morgenmadsopskrift #1:
Chia budding
Ingredienser:
– 500 ml. mælk (soja, havre, ris)
– 3 spsk. Chia frø
– 30 gr. friske bær
- 1 PC. banan
– 10 gr. mandelflager
Forberedelse:
- Læg chiafrø i blød i mælk i mindst 1 time, eller endnu bedre lad dem stå i køleskabet natten over
- Skær bananen i skiver
- Læg den færdige budding i en skål og pynt med friske bær, banan og mandelflager
Du kan lægge lidt frugtmarmelade i bunden af skålen. Du kan også bruge en vaffelskål.
Morgenmadsopskrift #2:
wienervafler
Ingredienser:
– 300 gr. mel
– 200 ml. mælk
– 120 gr. sukker
– 15 gr. vaniljesukker
– 150 gr. smør
– 2 tsk. bagepulver
Forberedelse:
- Kværn blødt smør med sukker
- Tilsæt æg og mælk, pisk med en gaffel eller piskeris
- Under konstant omrøring, tilsæt mel og bagepulver.
- Bring til en homogen masse
- Varm det elektriske vaffeljern godt op, hæld 2-3 spsk i hver form. dej og glat
- Bag i cirka 5 minutter afhængig af vaffeljern.
Vafler kan serveres med enhver frugt eller chokolade topping, marmelade eller marmelade. En kugle is og friske bær vil tilføje en speciel smag til frisklavede varme vafler.
Morgenmadsopskrift nr. 3
Fluffy omelet
Ingredienser:
- 4 ting. æg
– 2 spsk. mælk
– 1 tsk. olivenolie
– ½ tsk. salt
– kværnet sort peber
Forberedelse:
- Skil hviderne fra blommerne
- Bland blommer og mælk i en separat skål, tilsæt kværnet peber og pisk med en gaffel
- Pisk hviderne med salt i en separat skål til tykt skum
- Smør bradepanden med olie, hæld blommerne i, fordel dem jævnt i hele panden, kog i 1 minut.
- Tilsæt forsigtigt hviderne til blommerne, jævn jævnt
- Dæk med låg og kog i cirka 7-10 minutter ved svag varme.
Læg den færdige omelet på en tallerken og fold den på midten med hviderne indeni. Kan serveres med friske krydderurter og sauce.
Enhver morgenmad kan suppleres med en kød- eller ostetallerken samt frugt.