Hvordan adskiller man majs fra kolben? En gennemprøvet metode til rensning af majskerner

Lækker sukkermajs - mange mennesker elsker sikkert denne korn, som indeholder mange B-vitaminer, samt A, C, PP, E, D, K.

Majs er rig på calcium, jern og magnesium, samt andre stoffer og aminosyrer, der er gavnlige for vores krop. Det fremskynder stofskiftet, celleregenerering og styrker blodkarrene. Majs er desværre et allergen, hvilket er typisk for kornplanter, men ellers er der kun fordele. Derudover indeholder majs ikke gluten.

Majs bruges til at tilberede grøde, tilbehør, tilføje til salater, lave mel og bruge det til bagning. På butikshylderne kan du finde færdiglavet morgenmad "Corn Flakes" eller søde, luftige "Corn Sticks", som børn elsker så højt.

Grundlæggende er dåse eller frosne majs populært. Du kan dog også finde majskolber på udsalg, som ikke altid er muligt at skrælle.

Her er et par måder at hjælpe dig med at få majskerner:

  1. Kog først majsen i kogende vand i flere minutter, afkøl derefter og skær på tværs i flere stykker. Dette vil gøre det meget mere bekvemt at arbejde med majs. Dernæst skal du forsigtigt adskille en række korn ved at "lirke" dem med den stumpe side af kniven. De næste rækker kan fjernes i hånden eller fortsættes med en kniv

  2. Brug en speciel anordning eller en speciel kniv til rengøring og afskalning af majs. Det er et lille håndværktøj, der hjælper med at rense majskerner. Denne metode kræver tålmodighed og dygtighed.

  3. Skæring med en kniv. Den enkleste og hurtigste metode, som er velegnet, hvis der bruges korn til yderligere formaling. Og alt sammen fordi kniven "skærer af" kornene, der ligger i nærheden. Dette krænker deres struktur og præsentable udseende.

Det er vigtigt at vide: med enhver valgt metode til rengøring af majs vil processen være meget lettere, hvis kornene "blødgøres". Kolben skal lægges i kogende vand og stå tildækket i cirka 30 minutter. I dette tilfælde vil kornene nemt blive fjernet selv med hånden.

Du kan lave en meget velsmagende majssuppe af denne majs. Selv børn vil elske retten! Du kan supplere med kogt kyllingebryst, kalkunstykker eller rejer. Hørfrø og græskarkerner er velegnede som dekoration.