Tilberedning af pate derhjemme. En simpel opskrift på kyllingeleverpostej til forretter og ferieborde

En hurtig og velsmagende snack kan også være sundt. Kyllingeleverpostej vil være en fremragende variant på feriebordet, såvel som en utrolig nærende morgenmad eller tilføjelse til hverdagens måltider.

Selve pateen er en del af det nationale franske køkken og er en delikat pasta lavet af kød, indmad, svampe, fisk eller grøntsager. Det valgte fyld koges eller steges og ledes derefter gennem en kødkværn eller blender for at opnå en homogen masse. Hvis pateen serveres som en varm snack, er tilberedningsmetoden anderledes: butterdej lægges i en bageform, og pateen pakkes ind i den. Således tilbereder de for eksempel "Strasbourg-tærte" - ande- eller gåselever bagt i dej med trøffel og hasselryper.

Den klassiske paté er lavet af lever, hvilket giver den en meget blød og delikat smag. En lignende ret "terrin" kan findes i det europæiske køkken, den er også tilberedt af kød eller fisk bagt i en keramisk form under et tæt låg. Tilsæt eventuelt fløde, nødder og krydderier.

Mør pate opskrift

Ingredienser:

– 500 g kyllingelever

– 150 g smør

  • mælk

– 2 stk løg

– 1 stk gulerod

  • hvidløg

– 200 ml creme 33%

  • salt

  • peber

– 50 ml cognac (valgfrit)

Forberedelse:

  1. Skyl leveren godt, trim alle årer og film af. Hak og blød i mælk i et par timer

  2. Dræn mælken og skyl igen

  3. Skær løget i halve ringe

  4. Riv gulerødderne med et par fed hvidløg

  5. Steg leveren i 2/3 smør i 2 minutter

  6. Tilsæt løg, gulerødder, hvidløg, salt og peber efter smag. Steg ved høj varme i yderligere 2 minutter

  7. Tilsæt cognac og inddamp under omrøring i ca. 5 minutter. Dette er et valgfrit element, men pateen bliver mere krydret og pikant

  8. Tilsæt derefter fløde til leveren og grøntsagerne. Rør også i 3 minutter.

I alt må sauteringen ikke tage mere end 15 minutter, ellers bliver leveren hård og tør.

  1. Kværn den færdige blanding i en blender

  2. Smelt 1/3 af det resterende smør i et vandbad eller i mikroovnen

  3. Fordel pateen i formene og hæld et tyndt lag smeltet smør i. Hvis det ønskes, kan du dekorere med krydderurter og peberkorn

  4. Lad den færdige ret køle af og sæt den derefter i køleskabet i et par timer.

Takket være det tynde toplag smør bliver pateen "forseglet" og bliver ikke dækket af en tør skorpe.

Til et festligt bord kan pateen dekoreres med tyttebær eller hældes med en speciel gelé lavet af citrus eller sure bær. En af serveringsmulighederne er også sandwich eller kanapéer, dekoreret med cherrytomater og krydderurter.

Den delikate snack kan også serveres med chips, kiks eller i tarteletter.