Hvad skal man lave i sommervarmen? Populære opskrifter på hurtige og nemme sommerretter
Sommeren er en tid, hvor man gerne vil have friske, nemme og hurtige måltider. I 2024 er opskrifter, der ikke kræver meget tid i køkkenet, og som hjælper dig med at opfriske dig i det varme vejr, særligt populære.
Her er nogle ideer til, hvad du kan lave på varme sommerdage:
1. Salater med årstidens grøntsager
Blandet grøntsagssalat med avocado og feta
En enkel og sund salat, som er nem at lave. Skær tomater, agurker, peberfrugt og avocado i tern. Tilsæt stykker af feta og krydderurter (persille, dild). Dress med olivenolie og citronsaft.
Vandmelonsalat med mynte
Kombinationen af sød vandmelon og frisk mynte er perfekt til varme dage. Skær vandmelon i tern, tilsæt feta og mynteblade, og dryp med balsamicoeddike.
2. Forfriskende drinks
Lemonade med mynte og agurk
Klassisk limonade kan gøres endnu mere forfriskende ved at tilsætte agurk og mynte. Bland citronsaft med vand og sukker, tilsæt agurk i skiver og et par mynteblade. Sæt på køl inden servering.
Jordbærsmoothie
Blend friske eller frosne jordbær, en banan og lidt yoghurt i en blender. Du kan tilføje is for at få mere kølighed. Denne drik er energigivende og forfriskende.
3. Lette snacks
Bruschetta med tomater og basilikum
Fordel en blanding af hakkede tomater, hvidløg og basilikum på ristede baguetteskiver. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber, du kan også tilføje ost. En let og velsmagende snack er klar.
Agurkeruller med ostemasse
Skær agurken i tynde strimler. Læg lidt hytteost på hver strimmel, tilsæt krydderurter, og rul den sammen til en rulle. Du kan også tilføje fisk eller forskellige friske grøntsager. Perfekt til en let snack
4. Hovedretter
Græsk pasta med grøntsager
Forbered pasta (spaghetti eller penne er bedst). Mens den koger, hakkes tomater, agurker, rødløg og oliven. Bland alle ingredienserne, tilsæt olivenolie, citronsaft og lidt oregano. Serveres afkølet.
Grillet fisk med citron og krydderurter
Du kan lave en nem og velsmagende ret på grillen. Tag en fiskefilet (f.eks. laks eller torsk), pensl den med olivenolie, drys med salt, peber og friske krydderurter (timian, rosmarin). Tilbered på grillen, indtil fisken er mør. Servér med skiver af citron.
5. Desserter
Banan-chokoladechips
Bananer skal skæres i cirkler og dyppes i smeltet chokolade. Du kan pynte toppen med kokosspåner eller frysetørrede bær. Sæt desserten i køleskabet i 20 minutter.
Frugtsorbet
Varm vand og sukker op i en gryde, indtil det er opløst og afkølet. Hæld blandingen i en blender sammen med de frosne eller friske bær. Pisk grundigt, og fordel i forme. Sæt i fryseren i et par timer.
Meget enkle og måske usædvanlige opskrifter hjælper med at variere sommermenuen i varmt vejr.
Glem heller ikke klassiske opskrifter som crumble eller kold tomatsuppe og gazpacho.