Lemon curd. Vi tilbereder en lækker creme, der passer til alle kager og desserter! En nem opskrift

Lemon curd. Vi tilbereder en lækker creme, der passer til alle kager og desserter! En nem opskrift

Meget velsmagende delikat lemon curd er velegnet til enhver dessert. Dens konsistens ligner budding eller cremet marmelade.

I modsætning til custard tilberedes den udelukkende i et vandbad med tilsætning af smør, ellers kan æggeblommerne i ostemassen simpelthen krølle. Cremens glathed og ensartet tekstur opnås ved hjælp af en sigte, som den færdige creme føres igennem.

Ostemassen kan ikke kun være citron, men også appelsin eller bær, og det viser sig også meget velsmagende!

Lemon curd opskrift:

Ingredienser:

– 100 ml. citronsaft (ca. 3 citroner)

– 10 gr. citronskal

– 130 gr. sukker

– 3 stk. æg

– 100 gr. smør

– 3 gr. majsstivelse

  • salt

Forberedelse:

  1. Riv citronskal på det fineste rivejern

Kun det øverste gule lag citron er nødvendigt

  1. Pres juice fra citroner, du skal bruge 100 ml.

Du kan købe færdiglavet citronsaft, eller du kan presse det derhjemme, det kræver cirka 3 citroner, alt efter størrelsen

  1. Bland æg med sukker med et piskeris

  2. Tilsæt citronskal

  3. Tilsæt majsstivelse og en knivspids salt

  4. Skær smørret i små tern og tilsæt æggeblandingen.

  5. Hæld citronsaft i og rør rundt

  6. Placer beholderen med citronblandingen i et vandbad og bring under konstant omrøring til en homogen konsistens og fortykkelse

Der er ingen grund til at koge kurderen under nogen omstændigheder!

  1. Fjern ostemassen fra varmen og sigt (passer gennem en sigte, hjælp med et piskeris)

Dette er nødvendigt for at slippe af med stykker af skal og eventuelle klumper

  1. Tag isvand i en stor beholder og læg en skål lemon curd deri, rør grundigt med et piskeris, indtil det er afkølet.

Hvis det ønskes, kan du lægge is i koldt vand for hurtigere afkøling. Det er nødvendigt at afkøle cremen på denne måde for at undgå dannelse af en hinde.

Kom den færdige lemon curd over i en beholder, dæk med låg og sæt den i køleskabet indtil den skal bruges.

Denne creme er ideel til fremstilling af citrontærte, citrontarteletter eller andre desserter. Ostemasse kan fungere som både hovedcremen og tilsætning i form af et lag, for eksempel til en kage.

Forrige indlæg: Telnoe. Fisk efter en gammel opskrift fra det russiske køkken. Historien om en interessant ret til feriebordet

Næste indlæg: Butterdejskuverter med svampefyld! Meget enkel og nem opskrift

Relaterede indlæg