3 gluten- og laktosefrie opskrifter: lav hurtige og sunde bagværk derhjemme

3 gluten- og laktosefrie opskrifter: lav hurtige og sunde bagværk derhjemme

På det seneste er flere og flere mennesker konfronteret med allergi og intolerance over for visse fødevarer. Dette gælder især for gluten og laktose. Heldigvis kan lækkert bagværk stadig være tilgængeligt, selvom du undgår disse ingredienser.

Enkle og sunde glutenfri og laktosefri opskrifter:

Gluten- og laktosefrit bananbrød

Bananbrød er en god måde at bruge overmodne bananer på og lave en lækker og sund dessert.

Ingredienser:

  • 3 modne bananer
  • 2 æg
  • 1/4 kop kokosolie (smeltet)
  • 1/2 kop kokossukker (eller sahzam)
  • 1 1/2 dl mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk sodavand
  • En knivspids salt
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og smør et ovnfast fad.
  2. Mos bananerne i en stor skål.
  3. Tilsæt æg, kokosolie, sukker og vanilje. Bland godt.
  4. I en separat skål piskes mandelmel, bagepulver, natron og salt sammen.
  5. Kombiner tørre og våde ingredienser, rør til det er glat.
  6. Kom dejen over i gryden og bag i 45-50 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud.

Gluten- og laktosefri havregrynssmåkager

Disse cookies er perfekte til en hurtig snack eller let dessert.

Ingredienser:

  • 1 kop glutenfri havregryn
  • 1/2 kop kokosmel
  • 1/2 kop kokossukker
  • 1/2 kop kokosolie (smeltet)
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1/2 tsk sodavand
  • En knivspids salt

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Kombiner havre, kokosmel, sukker, bagepulver og salt i en stor skål.
  3. Pisk æg i en anden skål, tilsæt kokosolie og vanilje.
  4. Kombiner tørre og våde ingredienser, rør til det er glat.
  5. Form dejen til kugler og læg dem på en bageplade, og flad dem lidt ud.
  6. Bag i 10-12 minutter, indtil småkagerne er gyldne.

Gluten- og laktosefrie mandelmuffins

Disse muffins er lette og luftige, gode til morgenmad eller snacks.

Ingredienser:

  • 2 kopper mandelmel
  • 1/2 kop kokossukker
  • 1/4 kop kokosolie (smeltet)
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk sodavand
  • En knivspids salt
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og klargør muffinformen ved at smøre eller bruge papirliner.
  2. I en stor skål piskes mandelmel, sukker, bagepulver, natron og salt sammen.
  3. Pisk æg i en anden skål, tilsæt kokosolie og vanilje.
  4. Kombiner tørre og våde ingredienser og bland, indtil det er glat.
  5. Hæld dejen i formene, fyld dem 3/4 op.
  6. Bag i 20-25 minutter, indtil cupcakesene er gyldne.

Det er nemt at tilberede lækkert og sundt gluten- og laktosefrit bagværk. Disse enkle opskrifter vil hjælpe dignyd desserter uden at bryde din kost. Eksperimenter med forskellige ingredienser og skab dine egne kulinariske mesterværker!

Forrige indlæg: Georgisk køkken: finesser og funktioner i retter. Hvad er sædvanligt at lave mad?

Næste indlæg: Opskrifter på sund søvn: hvordan aftensmaden påvirker kvaliteten af ​​hvile og nattesøvn

Relaterede indlæg