Hunan oksekød
Ingredienser:
350 g - oksekød (den del, der egner sig til stegning)
2 stk. røde chilipeber
2 stk. sure chilipeber
1 stilk bladselleri
4 fed hvidløg
2 cm - ingefær
2 spsk - vegetabilsk olie
Marinade
1 spsk - østerssauce
1 tsk. lys sojasauce
1 tsk. mørk sojasauce
1 tsk Shaoxi-vin
1 tsk majsstivelse
Kværnet sort peber efter smag
- 1 tsk vegetabilsk olie
Forberedelse:
- Skær oksekødet i tynde skiver, der er 3-4 mm tykke (på tværs af fibrene).
- Bland østerssauce, lys og mørk sojasauce, Shaoxing-vin, majsstivelse og kværnet sort peber i en skål. Tilsæt oksekødsstykkerne, og massér godt, så oksekødet absorberer al væsken. Tilsæt en teskefuld vegetabilsk olie, bland det hele igen, og lad det marinere i 10-15 minutter.
- Hak ingefær og hvidløg, og hak chilipeberne. Skær bladselleri i stave.
- Varm en dyb pande godt op (til den er let røget), og tilsæt et par spiseskefulde vegetabilsk olie (hvis du laver mad på en non-stick pande, skal du først tilsætte den vegetabilske olie og derefter sætte den på varmen). Læg oksekødsskiverne i et enkelt lag, og steg dem på hver side i ca. 30 sekunder, indtil skiverne skifter farve (bliver hvide), men stadig er lyserøde indeni.
- Tilsæt de friske og sure chilier, selleri, hvidløg og ingefær. Lad det stege ved høj varme under omrøring i yderligere ca. et minut. Tag det af varmen. Så er den færdig.