Hvad er khash, og hvordan serveres det? Varm ret fra Mellemøsten. Rig suppe med hvidløgsbouillon

Hvad er khash, og hvordan serveres det? Varm ret fra Mellemøsten. Rig suppe med hvidløgsbouillon

Khash er en traditionel varm ret fra Mellemøsten i form af rig kødbouillon og hvidløg.

For at forberede det, tag oksekødsben eller lam og hvidløg. Kødet koges i lang tid og hakkes fint. Nogle versioner af khash tilføjer også gulerødder, løg eller kartofler, og kødet er stuvet med tomater og forskellige krydderier, såsom peber, spidskommen, gurkemeje mv. Ved stuvning bliver kødet blødt og saftigt, og saucen bliver aromatisk og rig.

Som regel koges en sådan ret og serveres usaltet og ukrydret. I separate skåle lægges salt, revet radise, finthakket hvidløg, urter (persille eller mynte) eller knust hvidløg fortyndet med bouillon. Khash serveres normalt med traditionelt arabisk brød såsom pitabrød eller pitabrød. Nogle mennesker foretrækker at servere khash med ris eller en grøntsagsskål. Smagen af ​​denne ret kan også fremhæves med en sauce, for eksempel baseret på yoghurt eller tomatsauce.

Forskellige køkkener rundt om i verden har deres egne variationer af khash-retten. For eksempel er det i Korea "Sollongtang" - som også koges fra kvægets fødder i 8-10 timer, indtil bouillonen bliver mælkeagtig. Denne bouillon serveres med grønne løg, salt og sort peber,

I det indonesiske køkken tilbereder de en ret kaldet "Koledo". Dette er nøjagtig den samme rige bouillon lavet af oksekødsben med et sæt forskellige krydderier. Koledoen serveres med kogt yams - søde kartofler - samt sugerør. Der tilsættes ikke grøntsager til selve suppen.

I det russiske køkken kan khash sammenlignes med koldt kød, som tilberedes i lang tid ved hjælp af kødbouillon. Når det er afkølet, bliver det geléede kød til en fortykket masse i form af gelé.

Khash er ligesom andre lignende retter meget gavnligt for kroppen, da det indeholder meget kollagen, som er godt for knogler, hår og negle.

Forrige indlæg: Hvad er kimchi, og hvad spises det med? Den mest populære ret i det koreanske køkken er krydrede syltede grøntsager.

Næste indlæg: Hvilken snack skal jeg forberede? Et udvalg af 5 ideer til forskellige snacks med detaljerede opskrifter. Snacks

Relaterede indlæg