Ferskenmousse. Opskrift på den mest luftige, delikate ferskendessert
Kan du lide ferskner og lette desserter? Så er ferskenmousse noget for dig! En delikat, let og aromatisk dessertret, der er ideel til en varm sommeraften. Saftig og sød fersken er hovedingrediensen i denne lækre dessert, som giver den en lys og behagelig aroma.
Denne mousse er meget nem at tilberede med kun få ingredienser. Men måske vil tilsætning af vaniljesukker eller citronskal give denne dessert et særligt smagspræg.
Opskrift på ferskenmousse
Ingredienser:
– 800 g ferskner
– 30 gr. sukker
– 2 spsk. citronsaft
– 1 tsk. vanille ekstrakt
– 12 gr. gelatine
– 150 gr. fløde 33-35%
Forberedelse:
Skyl fersknerne godt, halver og fjern kernen.
Læg dem i et bradefad, drys med lidt sukker og bag i 15 minutter ved 200 grader
Afkøl fersknerne lidt, og adskil dem derefter fra skrællen.
Kom frugterne i en blender, tilsæt sukker, vaniljeekstrakt og citronsaft.
Pisk til en homogen masse ved hjælp af en blender
Hæld 40 g gelatine. vand og lad stå i 10 minutter, tilsæt derefter ferskenpuréen og pisk igen ved høj hastighed i ca. 2 minutter
I en separat skål piskes fløden med et piskeris, indtil der dannes bløde toppe.
Dette kan gøres ved hjælp af en røremaskine, men det er meget vigtigt ikke at overtæske blandingen
- Bland cremen i ferskenpuréen ved hjælp af en spatel.
Det er bedst at tilføje fløde i flere trin, idet ingredienserne forsigtigt kombineres
- Hæld den færdige blanding i forme og stil på køl i mindst 2 timer, afhængig af formens størrelse.
Den færdige mousse kan pyntes med flødeskum eller friske ferskner. Og hvis du skærer fersknerne, skræller dem og simrer lidt med sukker, får du en endnu lækrere dekoration til den mest delikate mousse!
Denne dessert er perfekt til at forkæle gæster eller som prikken over i'et på et feriemåltid. Smagen af ferskenmousse vil helt sikkert appellere til både børn og voksne, fordi dens delikate konsistens og søde ferskenaroma vil smelte i munden.