Den mest delikate cremede sauce til kødretter! Smager ligner bechamel

Ved du ikke, hvilken sauce du skal tilberede til kød eller frikadeller? Prøv at lave en hvid sauce med en lys, cremet smag! Vi vil bruge kød- og grøntsagsbouillon samt fløde som basis. Denne sauce tilberedes meget enkelt og hurtigt, og den viser sig at være universel. For eksempel serveres denne sauce med frikadeller i Ikea, men vi tilbereder den derhjemme.

Opskrift på flødesauce

Ingredienser:

– 40 gr. smør – 40 gr. mel – 150 ml. kødbouillon – 150 ml. grøntsagsbouillon – 150 ml. fløde 22% – 2 tsk. soya sovs – 1 tsk. sennep

Forberedelse:

  1. Smelt smørret i en gryde ved middel varme, tilsæt mel og bland grundigt med et piskeris i 2 minutter.

  2. Omrøring, tilsæt grøntsags- og kødbouillon

Du kan bruge én type bouillon, men på denne måde bliver den mere aromatisk og rig

  1. Tilsæt fløde, sennep og sojasovs

Det er bedre at vælge "Dijon" sennep, da den er blødere og har en sødlig-smag smag

  1. Reducer varmen til lav og kog i yderligere 7 minutter uden at holde op med at røre

Denne cremede sauce er ideel til fisk, frikadeller, hvidt kød og svampe. Du kan supplere retten med kartoffelmos eller grøntsager, du får et meget velsmagende fuld måltid.

Cremet sauce kan opbevares i køleskabet, men der er ikke noget bedre end stadig varm, frisklavet, smagfuld sauce.