Opskrift på Kiev koteletter. Det er faktisk en mør mini kyllingebrystrulle!
Lækre møre koteletter lavet af kyllingefilet karbonat fyldt med smør og krydderurter! Kødet er saftigt, fugtigt, og deres brødkrummebelægning giver retten en utrolig smag og en sprød skorpe!
For at give en cremet smag blev der i starten "slået" smør i koteletterne, men nu pakkes smørstykker og krydderurter blot ind i en kotelet.
Kylling Kiev opskrift
Ingredienser:
– 1,5 kg. kyllingefilet
– 200 gr. smør
– 1 tsk. citronsaft
– 200 gr. mel
– 5 stk. æg
– 1 stk. brød
dild
persille
salt
– kværnet sort peber
– vegetabilsk olie
Fyldning:
Tag smørret ud af køleskabet, indtil det bliver blødt
Hak det grønne fint
Bland blødt smør med krydderurter, tilsæt salt, peber og citronsaft
Bland alt, indtil det er glat
Overfør den færdige masse i en pose og form en “pølse”
Stil i fryseren i cirka 30 minutter.
Mørbrad:
- Skær den “lille” del af kyllingefileten af, dæk derefter med husholdningsfilm og slå forsigtigt hvert stykke af
Små tynde stykker som disse bliver nødvendige for at pakke fyldet ind
- Del en stor del af fileten i to, skær kødet på langs. Gentag proceduren for alt kød
Der skal være 8 stk i alt
- Dæk hvert stykke med husholdningsfilm eller en pose, og slå derefter med den bløde side af en hammer
Det er meget vigtigt ikke at rive den møre filet i stykker, ellers vil alt fyldet lække ud
Koteletter:
Tag det tilberedte smørfyld ud af fryseren og del “pølsen” i 8 lige store aflange stykker
Pak hvert stykke smør ind i et lille stykke kyllingefilet
Salt og peber store stykker filet, og læg derefter et stykke smør i midten, pakket ind i en tynd stribe filet.
Vrid stramt, pres på alle sider
Olien skal være helt dækket af kyllingefileten, ellers vil den lække ud under stegningen
- Læg de færdige koteletter i fryseren i 30 minutter.
På denne måde smelter smørret ikke, og koteletterne "stivner" lidt, hvilket gør det nemmere at panere dem
Panering:
Hæld mel i den ene skål
Pisk æggene i en anden skål, tilsæt 1 spsk. koldt vand
Smuldr brødet i en blender og kværn indtil "krummer"
Det er bedst at tage et gammelt brød, men hvis du bruger et frisk, kan du lægge det i fryseren i 15 minutter, før du bruger det
- Overfør de resulterende krummer til en tredje skål.
Forberedelse:
- Panér koteletten i mel, derefter i ægget og i brødkrummer
Det er vigtigt at "presse" brødkrummerne ned i koteletten
Dyp koteletten igen i æggeblandingen og derefter i brødkrummerne.
Gentag for alle koteletter
Hæld olie i gryden, så koteletterne er helt dækket af olie, når de er nedsænket.
Det hele afhænger af grydens størrelse, hvis du tager et stort kar, så skal du bruge mere olie
Frituresteg hver kotelet, indtil den er gyldenbrun, cirka 3 minutter
Læg de færdige koteletter i en form eller bageplade, og de er klar.Bages i en ovn forvarmet til 180 grader i 15 minutter
Det er meget vigtigt at servere koteletterne, mens de stadig er varme, så olien indeni ikke når at stivne. Som tilbehør kan du bruge kogte kartofler, som kan hældes med det olieholdige fyld fra koteletterne, og også pyntes med krydderurter. Disse koteletter er også velegnede til kartoffelmos, boghvede eller med pommes frites, der tilføjer grønne ærter til retten.
Lignende koteletter kaldes "Zrazy", hvor der i stedet for smør bruges løg og svampe eller æg og løg til fyld. Du kan lave disse koteletter af enten koteletter eller hakket kød, og de bliver meget velsmagende!