Opskrift på lækker usbekisk pilaf. Hvordan pilaf tilberedes i andre lande, og hvorfor der ikke er behov for at skændes om rigtigheden af ​​opskrifter

Pilaf er en orientalsk ret, så der er mange tilberedningsmuligheder. Grundlaget er altid det samme - ris og kød.

Ris med et lavt stivelsesindhold er fremragende til pilaf, hvilket gør det muligt at forblive smuldrende, men tilberedningsteknologien er forskellig i forskellige lande.

For eksempel tilberedes "foldning" ris til pilaf i Aserbajdsjan, Tyrkiet, Iran, Indien og nogle arabiske lande. Ris koges i en stor mængde vand, indtil de er halvkogte, hvorefter de overføres eller "smides tilbage" på en sigte og derefter i en gryde og bringes til klarhed ved svag varme i 30 minutter. For at undgå at risene brænder på, lægges ofte dej eller pitabrød smurt med smeltet smør på bunden af ​​gryden.

I en anden tilberedningsmulighed koges ris i vand, som de helt kan optage, og så "koges" risene også under låg, indtil de er kogte.

I landene i Centralasien er pilaf forberedt til de vigtigste begivenheder og festligheder: bryllupper, forlovelser eller helligdage.

Til usbekisk pilaf koges ris sammen med andre grøntsager i én kedel. Berberis, sorte peberkorn, hvidløg og spidskommen bruges som krydderier.

Kikærter, kvæde og hvidløg tilsættes tadsjikisk pilaf.

Pilaf opskrift:

– 1 kg. fårekød

– 200 gr. fedt halefedt

– 1 kg. ris, Devzira sort

– 1 kg. gulerod

– 3 stk. hoved af hvidløg

– 0,5 kg. løg

– spidskommen

– stødt koriander

– berberis

  • salt

Forberedelse:

  1. Udblød ris i 2 liter varmt vand, tilsæt 2 spsk. salt og lad stå i et par timer

  2. Skær kødet i store stykker

  3. Skær fedtstof i tern

  4. Skær gulerødderne i tern eller strimler

  5. Skær løget i halve ringe

  6. Smelt fedt halefedt i en varm kedel, fjern knitring

  7. Tilsæt løg og steg til de er gyldenbrune

  8. Tilsæt kød, rør rundt og steg i 7 minutter

  9. Tilsæt gulerødder og krydderier, steg i cirka 5 minutter

  10. Hæld 2 liter vand i gryden og lad det simre ved middel varme i 40 minutter, tilsæt derefter 3 hvidløgshoveder og lad det simre i yderligere 20 minutter.

  11. Skyl risene og læg dem forsigtigt i en kedel, glat dem ud

Risene skal dækkes helt med bouillon, ellers tilsættes lidt vand

  1. Dæk kedlen med låg og lad det simre til risene er klar

  2. Lav dybe huller i risene til bunden af ​​kedlen for at fordampe overskydende fugt

  3. Tag kedlen af ​​komfuret, dæk med låg og lad den trække i cirka 30 minutter.

Traditionelt serveres færdiglavet pilaf med en salat af tomater, løg og krydderurter samt hvedefladbrød.

Ris kan også bruges til at tilberede en japansk ret - Onigiri. Det er tærter, hvor der bruges ris i stedet for dej, og skaldyr eller grøntsager er velegnede som fyld.