Telnoe. Fisk efter en gammel opskrift fra det russiske køkken. Historien om en interessant ret til feriebordet

Hvad er Telnoe? Dette er en gammel ret fra det russiske køkken, som er hakket fisk med krydderier og svampefyld. Disse koteletter blev tilberedt på to måder: fra hakket fisk og fra hele fiskefileter. Telnoe kan bages i form af en rulle eller koges. Gamle kogebøger nævner en opskrift på en "body pie", hvor dejen blev tilberedt af hakket fisk, og andet hakket kød eller hakket filet blev brugt som fyld.

Retten blev betragtet som en dekoration til det festlige bord og blev serveret i velhavende adelens huse såvel som for gæster fra forskellige lande.

Opskrift

Ingredienser:

– 500 gr. fiskefilet

– 200 gr. svampe

– 1 stk. æg

– 1 stk. løg

– 1 spsk. mel

  • salt

– kværnet sort peber

– 50 ml. vegetabilsk olie

– 50 gr. brødkrummer

Fyldning:

  1. Skyl svampene godt i koldt vand og lad dem stå på et køkkenrulle eller køkkenrulle i 10 minutter.

Dette er nødvendigt, så al den overskydende fugt fra svampene absorberes i håndklædet

  1. Hak løget fint og steg det gyldenbrunt

  2. Hak svampene fint og tilsæt løget, kog i 10 minutter ved middel varme, tilsæt salt

Forberedelse:

  1. Lav hakket fiskefilet ved hjælp af en kødhakker

  2. Tilsæt æg, salt og sort peber til det hakkede kød, bland

  3. Placer rasp i en praktisk paneringsskål.

  4. Del det hakkede kød i 10 kugler.

  5. Form en kugle hakket kød til en flad kage og læg den på rasp, læg derefter nogle svampe i midten

  6. Dæk svampene med hakket kød rundt om kanterne og form en "kotelet"

  7. Steg kroppen på begge sider, indtil den er gyldenbrun ved middel varme.

  8. Læg bagepapir i et bradefad, og derefter

  9. Bag i 15 minutter ved 180 grader

Du kan servere disse koteletter med ethvert tilbehør med grøntsager, korn eller bønner, men kartoffelmos er bedst. Du kan supplere retten med grøntsagssalat.

Telnoye kan også serveres som en separat, selvstændig ret ved at tilføje skiver af citron og friske krydderurter.

En lignende ret kan findes under navnet "Zrazy". De tilberedes på samme måde som helt kød, i form af en kotelet med fyld, men af ​​hakket kød og kartofler. Kogte æg, svampe og endda grød bruges også til påfyldning.