Is er en delikatesse lavet af mælk. Sådan laver du cremede chokoladekugler

Sød frossen mejerigodbid, hvor kom den fra? Det gamle Kina regnes som fødestedet for is, hvor de for mere end 4.000 år siden serverede en iskolt dessert, der minder om moderne is. Stykker af citron og appelsiner blev blandet med sne og is, drysset med granatæblekerner.

I Tyrkiet, for eksempel, kaldes en lignende is "Dondurma" - en blanding af mælk, sukker, salep - en drik baseret på orkidémel og mastiks - harpiks fra mastikstræet. Denne dessert smelter meget langsommere og spises nogle gange med kniv og gaffel.

"Faluda" er en ret fra det iranske køkken, også et eksempel på is. Rosenvand fryses med limesaft, tilføjer strenge af stivelse, der minder om tynde vermicelli.

Moderne is dukkede først op i Rusland i det 18. århundrede og blev tilberedt af fløde, æggehvider, chokolade og bær. Citronsaft blev også tilføjet til opskriften.

Hjemmelavet isopskrift.

Ingredienser:

– 500 ml. fløde 35%

– 4 stk. æg

– 130 gr. sukker

– 5 tsk. kakao

– 2 tsk. vaniljeekstrakt

  • salt

Forberedelse:

  1. Pisk fløden til tykt skum
  2. Skil blommerne fra hviderne
  3. Pisk æggeblommerne med sukker, tilsæt fløde og bland
  4. Pisk hviderne i en separat skål med et nip salt, indtil der dannes skum.
  5. Tilsæt fløde blandet med æggeblommer til hviderne, bland forsigtigt, indtil det er glat.
  6. Del massen i 2 dele. Tilsæt vanilje til den ene og kakao til den anden.
  7. Læg isen i forme med låg til frysning.
  8. Stil i fryseren i 8-10 timer

For at isen ikke krystalliserer, skal blandingen tages ud af fryseren efter 3-4 timer og omrøres.

Du kan også tilføje chokoladechips, stykker frugt eller bær til den færdige blanding inden frysning.

Is serveres i isskåle, pyntet med friske bær og mynte, eller i vaffelkurve eller kogler. En kugle vaniljeis passer perfekt til chokoladefondantvafler. Den varme chokoladedessert giver en rig kontrast til den smeltende is.

Du kan lave is uden fløde - sorbet. Mejeriprodukter erstattes med vand, frugtmos og juice. Nogle gange fryses sorbet ikke helt ned og serveres som en kold drik.

Se også: