Opskrift på tilberedning af udon-nudler i wok med champignon, grøntsager, soja og asiatiske saucer
Da vi i dag skal lave udon-nudler i wok med svampe og grøntsager, soja og asiatiske saucer, skal vi bruge følgende produkter:
En pakke udon-nudler.
Svampe - 500 gr.
Gulerødder - 2-3 stk.
Rød peber - 1 stk.
Aubergine - 1 stk.
Courgette - 1 stk.
Løg - 1 stk.
Sojasauce - 100 ml.
WOK sur-sød sauce (eller andet) - 80 g.
Asiatisk WOK-sauce (eller andet) - 80 g.
Når alle produkterne er købt og vasket godt, går vi i gang med at tilberede dem.
Vores gulerod renses og skæres i tynde stave, som den skæres til pilaf.
Skær courgetten i lige så tynde skiver som gulerødderne til pilaf, og glem ikke at pille skrællen af den. Aubergine skæres i lidt tykkere skiver.
Rød peberfrugt skrælles for kerner og skæres i lange plader.
Champignoner skæres i skiver, men ikke meget tyndt, for at de ikke skal stikke for meget.
Pil løget fra skallen, og skær det i halve ringe.
Det er det, vi har klaret den mest kedelige del meget hurtigt! Når vores produkter er klar, skal du sætte en wok på høj varme og begynde at stege grøntsager og svampe! Da denne opskrift ikke vil være helt standard som alle andres, forbereder vi en lille pande på forhånd, hvor vi gradvist vil lægge stegte aldente-grøntsager og svampe, og der vil være en hel del af dem.
Først kommer løget. Steg det ved høj varme med tilsætning af 15-20 gr. sojasauce, indtil det får en gylden skorpe, under konstant omrøring - 5 minutter.
Tilsæt derefter gulerødderne til løgene, tilsæt lidt sojasauce, og steg ved høj varme i 5 minutter, eller indtil gulerødderne er bløde. Hvis du kan lide stegte løg, kan du stege dem separat og komme dem i gryden. Jeg kan ikke lide sprøde løg, så jeg stegte dem sammen med gulerødderne, så kun smagen og aromaen blev tilbage.
Når gulerødderne er blevet bløde, kommer vi dem på en tidligere forberedt pande, tilsætter olie og sojasauce og begynder at stege auberginen.
Der er gået 5 minutter, og auberginen er blevet blød, tilsæt nu courgetten. Courgetten kan steges i cirka tre minutter, da den koger meget hurtigt. Glem ikke at tilsætte 15-20 mg sojasauce. Når du er færdig, tager du courgetten og auberginen op på en anden pande.
Nu er det peberfrugtens tur. Det tager lidt længere tid at riste den, så rist den i 6-7 minutter, og tag den op på panden.
Ristning af svampe er den længste proces af alle de produkter, vi har, så jeg anbefaler at dele svampene i to dele for at få en god ristning. Svampe består mest af vand, så det tager 10 til 15 minutter at tilberede dem. Vandet fordamper først, og så begynder ristningsprocessen. Bliv ikke overrasket over, at der bliver en håndfuld svampe til overs fra en fuld pande, det er helt normalt.
Mens tilberedningen af svampene er i gang, kan du sætte en gryde eller en øse med vand på bålet for at koge udonnudlerne.
Hvad indgår der i udon-nudler: hvedemel, vand og salt. Når du har læst sammensætningen i butikken, køber du selvfølgelig straks en 6-pak. Komplet fravær af kemi og en behagelig pris.
Vi tilbereder udon-nudler i henhold til instruktionerne på pakken. Vi koger dem i 3 minutter i saltet vand og skyller dem derefter i et dørslag under koldt vand.
På etiketten er der også et notat om de produkter, der passer til nudlerne. Vores sæt er lige så godt.
Når vandet koger, kommes hele pakken med nudler i en grydeske. Kog i tre minutter ved høj varme under konstant omrøring, så udon ikke klistrer.
Generelt viste nudlerne sig endnu bedre end dyre analoger, hvilket er overraskende. Nudlerne kogte ikke, blev ikke til formløs mos, forblev tætte og snehvide.
Jeg vil bruge flere slags saucer denne gang, fordi en sådan mængde nudler kræver flere saucer. Den første sauce er en asiatisk sauce med sort peber. Den smager krydret og dufter af ærter med sort peber. Du kan bruge alle de andre saucer, du har lyst til.
Den anden sauce er asiatisk sur-sød. Den mest almindelige sauce, som sælges overalt og også som tilbehør til pommes frites på McDonald's.
Det eneste, der mangler, er at blande udon-nudlerne med vores sauterede svampe, grøntsager og saucer og servere! Retten er klar!
Lad os snart prøve vores udon-nudler med svampe og grøntsager, soja og asiatiske saucer! Som du kan se på billedet, fik vi det ret godt! Ikke engang værre end på en café eller restaurant. Grøntsagerne er ikke overkogte, saucerne er lige tilpas, og nudlerne klistrede ikke sammen.
Jeg lavede denne ret for første gang, men den blev bare så lækker. Med en krydret, let krydret smag vil denne ret helt sikkert gøre et godt indtryk på alle, der prøver den, og denne opskrift vil helt sikkert få dig til at vende tilbage efter et stykke tid.