Opskrift på lækre hjemmelavede dumplings med kartofler og svampe. National køkken ret
Med kartofler, svampe, kål, hytteost og endda bær! Dumplings kan tilberedes med ethvert fyld, de viser sig altid overraskende velsmagende og mættende.
Generelt er dumplings et universelt produkt. Normalt koges de og serveres stadig varme med creme fraiche. Færdiglavede dumplings kan genopvarmes ved at stege i smør, og frisklavede kan fryses. De tilberedes også ved dampning.
Dejen kan også være anderledes, for eksempel usyret, gær eller kefir. Den møre masse rulles ud i et tyndt lag, runde stykker skæres ud og fyldes med grøntsager, bær eller kød. Men er dumplings ikke med kødboller? Men nej. For det første er dumplings en ret af ukrainsk køkken, og dumplings er russiske. For det andet pakkes forkogt hakket kød ind i dumplings, og råt hakket kød pakkes ind i dumplings.
Desuden, hvis du ikke har tid til at lave dumplings, kom de med dovne dumplings. Det tilberedte fyld, hovedsageligt hytteost, blandes med dejen, rulles til et reb og skæres.
Opskrift på dumplings med kartofler og svampe
Ingredienser:
– 300 gr. mel
– 1 stk. æg
– 100 ml. mælk
– 2 spsk. vegetabilsk olie
– 400 gr. kartoffel
– 2 stk. løg
– 300 gr. svampe
– 50 gr. smør
- salt
– kværnet sort peber
Fyldning:
Hak løget fint og steg det gyldenbrunt
Vask svampene, tør med køkkenrulle og hak dem fint
Tilføj svampe til løg og steg i 6 minutter
Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand
Hæld vandet fra og mos de varme kartofler med en moser.
Tilsæt smør og svampe med løg, bland
Dej:
Bland mel med salt, sigt
Pisk ægget, tilsæt mælk
Mens du rører i æggeblandingen, tilsæt mel og ælt dejen
Dæk den færdige dej med husholdningsfilm og lad den stå i 30-40 minutter
Forberedelse:
Rul dejen ud, skær cirkler ud
Læg fyldet i midten, fold cirklen på midten og klem kanterne sammen med våde hænder.
Foto: Bo&Ko / Wordpress.org / openverse
Færdiglavede dumplings kan koges i saltet vand og serveres varme med smør, creme fraiche og krydderurter.
Søde dumplings serveres med honning, sukker eller marmelade. De tilberedes hovedsageligt af kirsebær eller hytteost. Du kan også tilføje rosiner til hytteostfyldet.
Udover dumplings tilberedes også dumplings med kødfyld. I Kina, Korea og Japan, for eksempel, kaldes en lignende ret "Gyoza", og i Centralasien laver de "Manti" - fyldt dej, dampet eller i en trykkoger.