Rig ærtesuppe, fantastisk opskrift med røget kylling! Det bliver tykt og velsmagende

Typisk er denne suppe lavet med røget svineribbe, men denne opskrift vil indeholde røgede kyllingelår. Retten viser sig at være meget rig og ikke mindre velsmagende!

Et vigtigt punkt ved tilberedning af ærtesuppe er konstant omrøring. Dette vil tillade ærterne at varme og koge jævnt. Du bør også salte suppen til allersidst, for det første fordi røget kød i sig selv er salt, og for det andet kan tiden til at "koge" ærterne være længere i saltet vand.

Opskrift på ærtesuppe

Ingredienser:

– 2 stk. røget skinke

– 1 stk. løg

– 1 stk. gulerod

– 4 stk. kartoffel

– 300 gr. flækkede ærter

– vegetabilsk olie

  • salt

– kværnet sort peber

Forberedelse:

  1. Skyl ærterne godt

Hele ærter kan bruges, men de skal først lægges i blød i koldt vand i 2-3 timer

  1. Stil benene og ærterne over middel varme og kog i cirka 25 minutter.

Tilføjer du flere ærter, bliver suppen tykkere

  1. Skær løget i halve ringe og steg det gyldenbrunt.

  2. Skræl og riv gulerødderne, tilsæt løget og steg videre i cirka 5 minutter.

  3. Tilføj overkogt suppe til suppen

  4. Skræl og skær kartofler i små tern, tilsæt suppen

  5. Fjern benene, afkøl let og adskil fra knoglen. Hak kødet og tilsæt suppen efter kogning af grøntsagerne

  6. Tilsæt salt og peber

  7. Kog ved middel varme i cirka 30 minutter

Efter tilberedning, lad suppen brygge i yderligere 30 minutter. Du kan servere den med creme fraiche eller mayonnaise, og frisklavede hvidløgscroutoner vil være en velsmagende tilføjelse.

Ærtesuppe tilberedes af både gule og grønne ærter. Den kan være "knust" eller hel, hvilket kræver iblødsætning. Med hele ærter øges kogetiden markant. Desuden kan suppens konsistens være enten flydende eller meget tyk. Flødesuppe tilberedes ofte af ærter – en suppe lavet af grøntsagsmos, som også serveres med croutoner eller croutoner.

I Danmark serveres der eksempelvis ærtesuppe med pandekager, Borodino-brød og sennep. Og i Tyskland og Sverige sælges ærtesuppe i pølseformede "rør".

Som et første kursus, i stedet for ærtesuppe, kan du tilberede en ret med ukrainsk køkken - "borscht", en suppe af rødbeder og kål med oksekød.