Opskrift på smagfulde muffins lavet med ris- og mandelmel, mælk og yoghurt! Sukker kan erstattes med stevia eller fruktose

Muffins er små kager, der normalt laves med mel, sukker, æg og smør. De har forskellige variationer afhængigt af de ingredienser, der tilsættes, f.eks. chokoladedråber, nødder, frugt eller bær. De bages i papirforme, indtil de er gyldne, og de pyntes ofte med glasur, flormelis eller fløde.

Muffins er populære i mange lande og serveres ofte til morgenmad eller som dessert. Man mener, at begrebet muffins minder om ideen om muffins, som stammer fra England. Muffins kan være opstået som et resultat af udviklingen og variationen af muffinsopskriften. De dukkede først op i slutningen af det 19. århundrede og fik navnet "Muffins" efter analogien med de større kager af samme navn.

Det er klart, at forskellige kulturer og kulinariske traditioner har bidraget til udviklingen og ændringen af opskriften. Derfor er den eller de præcise forfattere til muffins ukendte, men deres oprindelse har rødder i den engelske bagetradition.

Opskrift på rismuffins

Ingredienser:

  • 1 æg

  • 50 g. vegetabilsk olie

  • 50 g. rørsukker

  • 90 g. rismel

  • 20 g. mandelmel

  • 4 g. hævemiddel

  • 25 g. mælk

  • 25 g usødet yoghurt

Tilberedning:

  1. Bland yoghurt og mælk i en skål

  2. Slå ægget ud i en separat dyb skål, tilsæt olien, og pisk med et piskeris.

  3. Tilsæt sukker og halvdelen af rismelet til æggeblandingen, og bland det grundigt.

  4. Tilsæt yoghurt- og mælkeblandingen, bland grundigt, og tilsæt derefter resten af rismelet.

  5. Tilsæt mandelmel og bagepulver, og arbejd dejen sammen til en glat konsistens.

  6. Hæld dejen i formene.

Ingredienserne skal give 6 muffins.

  1. Bag dem i en godt opvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Du kan tjekke, om muffinsene er færdige med en tandstik eller et træspyd.

Du kan tilsætte banan i skiver, bær eller chokoladedråber til dejen på disse muffins. Prøv også at lave chokolademuffins med bitter chokolade i kefir, de er meget smagfulde og mættende!

Hvis du ikke har lyst til at lave muffins, kan du også lave æble-Charlotka-tærte til dessert, som også kan hældes i små forme til portionsanrettede muffins.