Tilberedning af ferskenmousse! En opskrift på en lækker dessert, der smelter i munden. Du skal bruge ferskner og fløde
Kan du lide ferskner og lette desserter? Så er ferskenmousse noget for dig! En delikat, let og smagfuld dessert, som er perfekt til en varm sommeraften. Den saftige og søde fersken er hovedingrediensen i denne lækre dessert, som giver den en lys og behagelig smag.
Det er meget enkelt at lave sådan en mousse med kun få ingredienser. Men måske kan du tilføje vaniljesukker eller citronskal for at give desserten et særligt smagstouch.
Opskrift på ferskenmousse
Ingredienser:
800 g ferskner
30 g sukker
2 spsk. citronsaft
1 tsk. vaniljeekstrakt
12 g. gelatine
150 g. fløde 33-35%.
Forberedelse:
Vask fersknerne godt, halver dem, og fjern kernehuset.
Læg dem i en bageform, drys med lidt sukker, og bag dem i 15 minutter ved 200 grader celsius.
Afkøl fersknerne lidt, og pil dem derefter af skrællen.
Kom frugten i en blender, tilsæt sukker, vaniljeekstrakt og citronsaft.
Blend til en glat masse med blenderen.
Hæld gelatinen i 40 g vand, og lad den stå i 10 minutter, tilsæt den derefter til ferskenpuréen, og pisk igen ved høj hastighed i ca. 2 minutter.
I en separat skål piskes fløden til bløde toppe med et piskeris.
Dette kan også gøres med en røremaskine, men det er vigtigt ikke at overpiske fløden.
- Rør fløden i ferskenpuréen med en spatel.
Det er bedst at tilsætte fløden i flere etaper og blande ingredienserne forsigtigt.
- Hæld den færdige blanding i forme, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer, afhængigt af formenes størrelse.
Den færdige mousse kan pyntes med flødeskum eller friske ferskner. Og hvis fersknerne skæres ud, skrælles og koges med lidt sukker, får du endnu mere lækker dekoration til den delikate mousse!
Denne dessert er perfekt til at servere for gæster eller som afslutning på et festligt måltid. Både børn og voksne vil elske smagen af ferskenmousse, da dens delikate tekstur og søde ferskensmag smelter i munden.