Hemmeligheden bag sprød sesambøf: lækker og enkel
Hvad er sesambøf?
Sesambøf er en populær kinesisk ret. Sprøde stykker oksekød stegt til en gylden skorpe og dækket af en delikat sauce med en balance mellem sødme og syre - denne ret vil helt sikkert blive et hit på dit bord!
Ingredienser
- 350 g - oksekød egnet til stegning (skåret i 6 mm tykke strimler)
- 1/4 kop - majsstivelse
- 2,5 spsk - ristede sesamfrø
- 2 fed hvidløg (hakket)
- 1 pil - grønne løg (hakkes)
- 2 tsk - majsstivelse + 1 spsk vand (bland)
- 1/2 kop - vegetabilsk olie
til marinade
- 1 spsk. vand
- 2 tsk. majsstivelse
- 2 tsk. shaoxing-vin
- 1 tsk. sesamolie
- 1 tsk. østerssauce
- 1/4 tsk. bagepulver (det gør oksekødet blødere)
Til saucen
- 2/3 kop - varmt vand
- 3 spsk. sukker
- 2,5 spsk. lys sojasauce
- 1 spsk. østerssauce
- 1,5 tsk. sesamolie
- 1/2 tsk. mørk riseddike
- En knivspids stødt sort peber
Tilberedning
Marinér oksekødet.
Tilsæt oksekødsstykkerne vand, majsstivelse, Shaoxing-vin, sesamolie, østerssauce og bagepulver. Bland det godt, og lad det marinere i 1 time. Du kan lade det stå natten over, hvis det er nemmere.
Forberedelse af saucen
Bland varmt vand, sukker, lys soja- og østerssauce, sesamolie, mørk riseddike og kværnet sort peber i en skål eller et målebæger. Sæt det til side.
Paneer og steg oksekødet under omrøring
Bland majsstivelse og sesamfrø i en lav skål. Vend oksekødsstykkerne i denne blanding, og ryst det overskydende af. Varm vegetabilsk olie op i en wok eller dyb pande ved middel varme. Steg oksekødet ved at lægge det ud i et enkelt lag i små portioner i 1 minut på hver side, indtil det er gyldent. Læg det kogte oksekød på en tallerken i et enkelt lag for at bevare sprødheden.
Afslutning.
Lad den vegetabilske olie løbe af i en varmebestandig skål. Tør wokken af med køkkenrulle, og sæt den tilbage på medium varme. Kom en spiseskefuld vegetabilsk olie tilbage i wokken, og tilsæt det hakkede hvidløg. Rør rundt, indtil det dufter, ca. 10-15 sekunder.
Tilsæt saucen, du forberedte tidligere, bring den i kog, og tilsæt de grønne løg.
Hæld majsstivelsesblandingen i (rør i forvejen, stivelsen kan have sat sig), og rør i saucen hele tiden. Hvis saucen virker for tyk, så tilsæt lidt varmt vand.
Læg kødet tilbage i wokken, og rør rundt for at sikre, at alle stykker er dækket af saucen. Kog i endnu et minut, og tag det af varmen. Så er den færdig.
Tips og tricks
- Eksperimentér med tilsætninger: Du kan tilsætte finthakket ingefær, tørret rød chili eller lidt Five Spice Powder til saucen for at variere den.
- Undgå at tilsætte grøntsager: Grøntsager kan tilføre fugt og gøre oksekødet mindre sprødt.
Hvad kan man servere til?
- Bok choy med hvidløg
- Broccoli med kantonesisk østerssauce
- Laohu-salat
- Tynde bønner i en sesamdressing.