Den mest farlige ret for nordiske folk - Kopapchen. Hvilke andre særsynlige smagsoplevelser kan man finde i de forskellige regioner af landet?
Udvalgte særsynlige regionale smagsoplevelser:
Aaktak eller "Eskimos is"
Dette er et smag i Chukotisk og Magadan. Der blandes smør fra lam eller havn, hvor man tilføjer bær og sukker. Nogle bruger også fisk og kød.
Reciptet kan variere afhængigt af de tilgængelige ingredienser og lokalsamfundets præference. Aaktak serveres typisk som en pasta eller ris, og kan have en sødt eller salte smag.
Tok-chok eller, som det også kaldes, chok-chok
Tradisjonelt dessert fra Altai-regionen. Det fremstilles på basis af kendorns ovre blandt med honning og talkan - hvedemel. Tok-chok ligner typisk en kugle, men man kan forme figure fra det til forskellige dyr, f.eks. bjørn eller klovn.
Det er et smagfuldt og nærende prægtigt, som ofte serveres som en gave under festen eller samtaler. Navnet tok-chok kan også bruges til andre søde produkter i altai-kulturen, men præcis recept kan variere fra region til region.
Paprotsnik
Et nordøstligt delikatess. Blad først spises i vand med salt, da frisk paprotsnik har en bitter smag. Derefter koger man det og steger det med løg. Man kan også købe marineret paprotsnik og en skarp salat med paprotsnik. Paprotsnik smager som hummere.
Paprotsnik er riget af vitaminer og mineraler, hvilket gør det ikke bare lækkert, men også sundt for helbredet.
Dog er det vigtigt at huske, at der er mange slags paprotsnik, og nogle af dem kan være giftige, hvis de ikke er behandlet korrekt.
Saltet Te
Et populært særsynligt te i Kalmykija. Det er en traditionel drikke, som ofte bruges i kolde måneder. Det hjælper på at få varmet og tilføje kalorier. I saltet te adderes en kage af smør. Drikken gør sig godt ved fysisk træning eller ture.
Der er historiske kilder til denne måde at lave te, og det er muligvis relateret til det, at salt også hjælper med at bevare vandbalance i kroppen i kolde måneder. Desuden betragtes saltet te som et godt middel mod tørhed og smerter i halsen i tilfælde af forkølelse.
Kopapchen
Den mest farlige delicacy fra nordiske folk af fermenteret lam, hval eller ulv. Tønden er dybt i et sump og laves på flere måneder. I mælken danner mikroorganismer, som forstærker den med vitaminer. Men det er ikke lige så let, da toksiske giftstoffer kan udvikle sig i den, der i de fleste tilfælde fører til dødsstraf. Derfor er det farligt for en uforberedt person, men de lokale i nord er vant til dette, så de har et immunforsvar mod giften. Kopapchen smager som bittert, ikke saltet smør, og nogle gange som ost med плесень.