Kylling med laks. En lækker opskrift på en russisk køkkentærte lavet af luftig gærdej

Kurnik betragtes som en ret til fest, fordi den blev serveret selv til det kongelige bord og adelen. På trods af dette havde både velhavende og fattige familier råd til kurnik.

Traditionelt blev en sådan tærte forberedt til et bryllup, Maslenitsa-ugen eller "Trinity" - en slavisk folkeferie. I Rus' var kurnik ikke kun en feriehygge, men også et symbol på tradition og velstand. Kornet i fyldet legemliggjorde et tegn på velstand, og melet repræsenterede harmoni og liv. Til et bryllup blev der normalt tilberedt to kager, en til brudgommen, som var dekoreret med mænds figurer, og den anden til bruden, dekoreret med blomster.

Dejen til kurnik er rig, usyret og nogle gange usyret butterdej.

Hvordan adskiller den sig fra en almindelig lukket tærte? Fyldet inde i kyllingen deles i lag ved hjælp af pandekager, derefter dækkes tærten med et andet lag gærdej, og der efterlades et hul øverst i midten, så dampen kan slippe ud. Denne tærte er dekoreret med figurer skåret ud af gærdej for skønhed og for at give et festligt udtryk.

Foto: Off-shell / Wordpress.org / openverse

Opskrift på kylling kylling med laks

Ingredienser:

  • 1 PC. æg

– 140 ml. kefir

– 120 gr. smør

– 400 gr. mel

– 1 tsk. bagepulver til bagning

– 300 gr. laks

  • 2 stk. løg

  • 2 stk. gulerod

– 100 gr. ris

– 3 spsk. mælk

  • pandekager

Fyld nr. 1:

  1. Hak det ene løg fint og steg det gyldenbrunt
  2. Riv den ene gulerod på et fint rivejern og tilsæt løget, steg i 3 minutter
  3. Skær laksefileten i tern og tilsæt grøntsagerne, kog tildækket i 5 minutter.

Fyld nr. 2:

  1. Hak det ene løg fint og steg det gyldenbrunt
  2. Riv den ene gulerod på et fint rivejern og tilsæt løget, steg i 3 minutter
  3. Kog ris og tilsæt til grøntsager
  4. Kog tildækket i yderligere 2 minutter, rør derefter rundt og tag af varmen

Dej:

  1. Smelt smørret i vandbad og lad det køle lidt af
  2. Tilsæt kefir, æg og bland grundigt
  3. Bland bagepulver og mel i en separat skål.
  4. Tilsæt mel, mens du rører i æggeblandingen. Ælt dejen
  5. Dæk den færdige masse med husholdningsfilm og lad den stå i 15 minutter

Forberedelse:

  1. Smør formen med smør

  2. Del dejen i to dele, den ene større, den anden mindre.

  3. Lav "sider", fordel det meste af dejen over formen.

  4. Læg laksefyld i det første lag og dæk med pandekage

  5. Læg et andet lag risfyld og dæk med en pandekage

Læg fyldet i lag, indtil det er færdigt

  1. Dæk tærten med den resterende lille del af dejen, og klem kanterne sammen, og efterlad et lille hul i midten, så dampen kan slippe ud.

  2. Bag i cirka 30 minutter ved 180 grader

Kurnik serveres varm, den kan suppleres med hakkede urter, samt urtete eller for eksempel "sbiten".

Dybest set er kurnik lavet af kylling eller kalkun, deraf navnet. Du kan lave denne tærte i palmestore portioner. Lignende fiskDisse tærter kaldes "rasstegai", men deres fyld er ikke lagdelt.