Oksegryde med kartofler

Ingredienser:

  • 350 g - oksekød (det er bedre at bruge udskæringer, der er rige på kollagen og fedt)

  • 350 g - kartofler

  • ½ stk - mellemstor gulerod

  • 1 stk - løg

  • 3 cm - ingefær

  • 1 stjerne - badian

  • ½ stang - kanel

  • 1 stk - laurbærblad

  • 1 stk - nelliker

  • 1-2 stk - tørret chilipeber

  • 1 spsk - lys sojasauce

  • ½ spsk - mørk sojasauce

  • ½ spsk Shaoxi-vin

  • 300 ml - varmt vand

  • et par kviste koriander

  • 1 spsk vegetabilsk olie

  • salt efter smag

Forberedelse:

  1. Skær oksekødet i mundrette stykker. Læg oksekødet i en gryde fyldt med koldt vand (så det dækker kødet helt). Bring det i kog, skum af overfladen med en ske, og lad det dryppe af.
  2. Skær kartofler og gulerødder i mundrette stykker. Skær løget i skiver, hak ingefæren.
  3. Tilsæt vegetabilsk olie i en tykbundet gryde eller en hollandsk ovn, og steg løgene ved middel varme, indtil de er let brunede. Tilsæt ingefær og krydderier. Steg, indtil det dufter.
  4. Tilsæt oksekødsstykkerne, lys og mørk sojasauce, Shaoxing-vin og varmt vand. Bring det i kog, skru ned for varmen, og læg låg på. Braiser i ca. halvanden time, til kødet er mørt. Smag på bouillonen, og tilsæt lidt salt, hvis det er nødvendigt.
  5. Kom kartoffel- og gulerodsstykkerne i gryden. Tilsæt lidt vand, hvis der er fordampet meget vand før. Braiser uden låg i 10-15 minutter, indtil grøntsagerne er kogte. Tag gryden af varmen, og tilsæt hakket koriander. Så er det færdigt.