Hunan oksekød

Hunan oksekød

Ingredienser:

  • 350 g - oksekød (den del, der egner sig til stegning)

  • 2 stk. røde chilipeber

  • 2 stk. sure chilipeber

  • 1 stilk bladselleri

  • 4 fed hvidløg

  • 2 cm - ingefær

  • 2 spsk - vegetabilsk olie

  • Marinade

  • 1 spsk - østerssauce

  • 1 tsk. lys sojasauce

  • 1 tsk. mørk sojasauce

  • 1 tsk Shaoxi-vin

  • 1 tsk majsstivelse

Kværnet sort peber efter smag

  • 1 tsk vegetabilsk olie

Forberedelse:

  1. Skær oksekødet i tynde skiver, der er 3-4 mm tykke (på tværs af fibrene).
  2. Bland østerssauce, lys og mørk sojasauce, Shaoxing-vin, majsstivelse og kværnet sort peber i en skål. Tilsæt oksekødsstykkerne, og massér godt, så oksekødet absorberer al væsken. Tilsæt en teskefuld vegetabilsk olie, bland det hele igen, og lad det marinere i 10-15 minutter.
  3. Hak ingefær og hvidløg, og hak chilipeberne. Skær bladselleri i stave.
  4. Varm en dyb pande godt op (til den er let røget), og tilsæt et par spiseskefulde vegetabilsk olie (hvis du laver mad på en non-stick pande, skal du først tilsætte den vegetabilske olie og derefter sætte den på varmen). Læg oksekødsskiverne i et enkelt lag, og steg dem på hver side i ca. 30 sekunder, indtil skiverne skifter farve (bliver hvide), men stadig er lyserøde indeni.
  5. Tilsæt de friske og sure chilier, selleri, hvidløg og ingefær. Lad det stege ved høj varme under omrøring i yderligere ca. et minut. Tag det af varmen. Så er den færdig.

Forrige indlæg: Oksegryde med kartofler

Næste indlæg: Jeg vil gerne lave sushi derhjemme, men ved ikke hvordan. Instruktioner til at lave ruller

Relaterede indlæg