Vaniljerulle er en simpel dessert til te! Du kan servere den med både friske bær og frugt, marmelade, syltetøj, kondenseret mælk og endda chokolade.
Grundopskriften er velegnet til ethvert fyld, hvortil du også kan tilføje jordbær, kakao eller matcha grøn te. Der er ingen begrænsninger, det hele afhænger af smagspræferencer
Opskrift på vaniljerulle
Ingredienser:
- 4 ting. æg
– 30 gr. vegetabilsk olie
– 30 gr. vand
– 2 tsk. vanille ekstrakt
– 50 gr. mel
– 80 gr. sukker
– 200 ml. fløde 33-35%
– 25 gr. kondenseret mælk
Dej:
Skil blommerne fra hviderne i forskellige skåle.
Tilsæt vegetabilsk olie til æggeblommerne, bland
Tilsæt vand, 1 tsk. vaniljeekstrakt, rør rundt
Sigt melet i æggeblommerne og bland det godt med et piskeris, til det er glat.
Pisk hviderne i en separat skål i cirka 2 minutter.
Tilsæt sukker og fortsæt med at piske, indtil der dannes tykt hvidt skum.
Læg forsigtigt de piskede æggehvider i en skål med æggeblommerne og rør rundt med en spatel til en jævn masse.
Dæk formen med bagepapir og fordel dejen
Det er tilrådeligt at tage en form, ikke en bageplade. Størrelsen for denne mængde dej er 35x25 cm.
For at sikre ensartethed skal overfladen af den fremtidige kage jævnes med en kniv, kagespade eller spatel
- Bag i en godt opvarmet ovn ved 180 grader i cirka 12-15 minutter.
Kagens klarhed kan kontrolleres med en træpind eller tandstikker. Dejen skal ikke hænge fast
- Afkøl den færdige kage ved at dække toppen med bagepapir.
Fløde:
- Forbered et "isbad" under skålen, hvori cremen skal tilberedes
For at lave et "isbad" skal du fylde skålen med isvand og tilføje isterninger.
Hæld fløde i en skål
Tilsæt kondenseret mælk og 1 tsk. vanille ekstrakt
Pisk med en røremaskine til det er tykt.
Takket være isvandet, som flødeskålen er placeret i, vil cremen ikke "overophedes" og vil piske godt
Forberedelse:
Vend kagen ud på en arbejdsflade beklædt med bagepapir.
Fjern forsigtigt bagepapiret fra skorpen
Hvis papiret sidder helt fast, kan du fugte det lidt med vand
Skær den ene kortkant af kagen ved 45 grader
Fordel cremen og jævn den over kiksen
“Rul” forsigtigt kiksen til en rulle, læg den med sømsiden nedad på bagepapir
Pak rullen ind i papir og fastgør den
Stil rullen i køleskabet for at hærde i cirka 1 time.
Skær den færdige rulle i lige store dele med en varm kniv. Du kan dekorere den med kakaopulver, nødder, friske bær eller marmelade.
Sandkagen på denne rulle viser sig at være meget mør, og smørcremen giver den en utrolig smag.
Du kan også lave Charlotte æbletærte af svampedej, som også er en meget velsmagende dessert til te.