En duftende og meget delikat dessert kan tilberedes derhjemme! Lækre macarons lavet af mandelmel med to forskellige fyld - hindbærganage og mascarpone med creme og hindbærpuré.
Øvelse og fingerfærdighed er meget vigtige ved tilberedning af pasta, da alles ovn er anderledes, og du skal nøje overvåge, så hætterne ikke brænder eller omvendt ikke forbliver rå.
Æggehviden skal også være ren uden indeslutninger af blomme og skal være ved stuetemperatur.
Pasta opskrift
Ingredienser:
– 70 gr. mandelmel – 135 gr. flormelis – 45 gr. sukker – 100 gr. flødeost – 70 gr. æggehvide – 280 gr. hindbær – 150 gr. fløde 33-35% – 100 gr. sort chokolade – 20 gr. smør – lyserødt farvestof
- citronsyre
Marengs:
Proteiner skal hældes i en dyb skål og dækkes med husholdningsfilm.
Gennembor filmen med en gaffel eller kniv. Lad hviderne stå ved stuetemperatur i mindst 12 timer
Ideelt set skal hviderne under filmen placeres i køleskabet i flere dage og derefter stå ved stuetemperatur i flere timer.
Pisk æggehviderne ved middel hastighed i et par minutter, og tilsæt derefter en knivspids citronsyre.
Uden at holde op med at slå tilsættes forsigtigt 45 g. Sahara
Pisk ved medium hastighed, indtil der dannes tykt skum.
Tilføj noget tørt farvestof
Det er meget vigtigt, at farvestoffet er tørt eller gel! Men slet ikke flydende, dette kan ødelægge strukturen
Massen skal være glat og skinnende
Dej:
Sigt mandelmel og 110 g i en dyb skål. flormelis
Hæld den pulveriserede tæve i skålen med marengsen.
Rør forsigtigt fra kanterne til midten
Massen skal være tyktflydende og let flydende
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og rør derefter macarons i små cirkler
Bagepladen skal løftes og bankes på bordpladen flere gange for at frigive luften
Lad pastaen stå ved stuetemperatur i 50 minutter
Bages i en godt opvarmet ovn ved 150 grader i 10 minutter.
Åbn ovnlågen lidt og bag i yderligere 2 minutter.
Det er vigtigt, at macaronerne kommer let væk fra bagepapiret, når de lirkes med en kniv
De bør ikke være flydende
Det hele afhænger af ovnen, hvis det er nødvendigt, skal temperaturen sænkes til 140 grader
Fyld 1:
Kværn hindbærrene gennem en sigte, og fjern kernerne
Hæld 50 g i en gryde. fløde og 100 gr. hindbærpuré
Bring blandingen næsten i kog
Hak chokoladen med en kniv og kom i gryden
Bland grundigt og tilsæt smør
Rør indtil glat, tag derefter af varmen og afkøl ved stuetemperatur
Stil i køleskabet i mindst 6 timer
Overfør til en konditorpose
Fyld 2:
Tilsæt 25 gram til en gryde. hindbærpuré og kog over medium varme i ca. 3 minutter under konstant omrøring
I en dyb skål blandes flødeost og 25 gr. pulveriseret sukker, pisk med en røremaskine indtil glat
Førtilsæt hindbærpuré og pisk lidt
I en separat skål piskes 100 gr. fløde til tyk
Vend forsigtigt fløden i osteblandingen med en spatel, indtil den er glat.
Overfør cremen i en konditorpose
Tilberedning med 2 fyld:
Skær de resterende friske hindbær i halve
Læg halvdelen af hindbærrene på den ene halvdel af pastaen.
Brug en kagepose til at fordele cremen rundt om hindbærrene.
Dæk med den anden halvdel af pastaen
Tilberedning med 1 fyld:
Fyld den ene halvdel af macaronerne med hindbærganache
Dæk med den anden halvdel af pastaen
Dæk den færdige pasta til og stil den på køl i mindst 2 timer.
Pasta kan serveres med varm te eller anden yndlingsdrik.
Du kan også lave en anden ligeså lækker dessert af mandelmel - gulerodskage. Det viser sig også meget mørt og velsmagende.