Ved du ikke, hvad du skal glæde dine kære til morgenmad? Tilbered luftige pandekager, der ikke falder af! Den gærbaserede dej skal forberedes mindst en time i forvejen. I modsætning til pandekager eller pandekager - tykke pandekager steges pandekager i vegetabilsk olie og ikke bages. De bliver luftige og saftige, og overskydende olie efter tilberedning kan fjernes med køkkenrulle. Du kan også tilføje rosiner eller tørrede abrikoser til dejen.
Opskrift på luftige pandekager
Ingredienser:
– 200 gr. mel
– 180 ml. mælk
– 4 gr. gær
– 20 gr. sukker
– 1 spsk. vegetabilsk olie
– 1 stk. æg
– en knivspids salt
Forberedelse:
- Varm mælken lidt op i mikroovnen eller gryden
Det er vigtigt, at mælken er varm og ikke varm!
Bland mælk og gær i en skål
Tilsæt ½ sukker, bland grundigt og lad det stå i 10-15 minutter
Gæren skal "virke". Der dannes gærskum på overfladen af mælken - det betyder, at alt er i orden.
- Bræk ægget i en separat skål, tilsæt det resterende sukker og pisk grundigt med et piskeris.
Med den angivne mængde sukker er pandekagerne ikke for søde, så du kan tilsætte lidt mere sukker, hvis det ønskes
Hæld æggeblandingen i gæren og bland forsigtigt med et piskeris eller en gaffel
Uden at ophøre med at røre, hæld vegetabilsk olie i
Tilsæt salt og rør til det er helt opløst
Sigt melet i en skål med de resterende ingredienser og bland grundigt til det er glat med en spatel.
Dæk skålen med et håndklæde og stil den et lunt sted i cirka 30 minutter.
Steg pandekager i vegetabilsk olie i en godt opvarmet stegepande i 1,5 - 2 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
Færdiglavede pandekager serveres bedst, mens de stadig er varme. En fremragende tilføjelse ville være marmelade, syltetøj, kondenseret mælk eller endda chokoladepålæg.
Du kan også lave lækre wienervafler eller klassiske pandekager til morgenmad - tykke luftige pandekager lavet med kærnemælk eller koaguleret mælk. Du kan tilføje chokoladedråber, chokolade eller endda friske bær til dejen af disse pandekager.