Olivier opskrift. Salaten, som alle kender og elsker! Dekoration til ethvert feriebord

Olivier opskrift. Salaten, som alle kender og elsker! Dekoration til ethvert feriebord

Olivier er en traditionel salat, der serveres på næsten enhver ferie. Det er sikkert kendt for alle siden barndommen, da det den dag i dag er en dekoration af nytårsbordet.

I sovjettiden blev denne salat tilberedt af "knappe" produkter, så selv ordet "Olivier" fremkalder associationer til en slags ferie for mange. Salaten var overraskende alsidig, for den blev serveret til absolut enhver ret som forret, den blev "sat på" brød, men Olivier kunne også serveres som selvstændig ret.

Nem tilberedning, alsidighed og en lækker kombination af ingredienser - det er hele hemmeligheden bag salaten. Det er interessant, at "Olivier" i udlandet kaldes "russisk salat".

Olivier opskrift

Ingredienser:

– 3 stk. kartoffel

– 3 stk. gulerod

– 5 stk. æg

– 400 gr. dåse grønne ærter

– 1 stk. frisk agurk

– 300 gr. syltet agurk

– 300-400 gr. læge pølse

  • mayonnaise

  • salt

  • peber

– greens

Forberedelse:

  1. Vask gulerødder og kartofler godt med en pensel og kog dem "i deres jakker", indtil de er møre.

“I uniform” – uden at skrælle. Denne metode giver dig mulighed for at bevare formen på grøntsager uden at lade dem koge for meget.

Tilberedningstid afhænger af grøntsagernes størrelse. I gennemsnit tager det 30-50 minutter

  1. Afkøl grøntsagerne, skræl og skær i tern

  2. Kog æggene i 8 minutter, afkøl derefter, pil og skær dem i tern

Du kan fylde en gryde med færdigkogte æg med koldt vand og lade stå i 10 minutter, på den måde køles de hurtigere af, og på grund af den kraftige temperaturændring bliver det meget nemmere at pille æggene

  1. Skær pølsen i tern

  2. Skær også syltede og friske agurker i tern

Det er meget vigtigt, at alle ingredienser skæres ens

  1. Anbring ingredienserne i en beholder, der er praktisk til at blande, tilsæt grønne ærter og bland grundigt

  2. Anret salaten med mayonnaise

  3. Tilsæt salt

  4. Tilsæt peber

Pynt den færdige salat med krydderurter. Du kan servere i en dyb skål eller i portioner. Salaten kan også fint placeres på et fad ved hjælp af en firkantet eller rund ring.

Fra lignende ingredienser kan du tilberede "Okroshka" - en kold suppe lavet med kvass eller kefir. Radiser tilsættes i stedet for grønne ærter, og gulerødder er helt udelukket.

Forrige indlæg: Hjemmelavede kålruller opskrift. Hvor kom navnet fra, og hvordan tilberedes kålruller i andre lande

Næste indlæg: Tilberedning af pate derhjemme. En simpel opskrift på kyllingeleverpostej til forretter og ferieborde

Relaterede indlæg