Olivier er en traditionel salat, der serveres på næsten enhver ferie. Det er sikkert kendt for alle siden barndommen, da det den dag i dag er en dekoration af nytårsbordet.
I sovjettiden blev denne salat tilberedt af "knappe" produkter, så selv ordet "Olivier" fremkalder associationer til en slags ferie for mange. Salaten var overraskende alsidig, for den blev serveret til absolut enhver ret som forret, den blev "sat på" brød, men Olivier kunne også serveres som selvstændig ret.
Nem tilberedning, alsidighed og en lækker kombination af ingredienser - det er hele hemmeligheden bag salaten. Det er interessant, at "Olivier" i udlandet kaldes "russisk salat".
Olivier opskrift
Ingredienser:
– 3 stk. kartoffel
– 3 stk. gulerod
– 5 stk. æg
– 400 gr. dåse grønne ærter
– 1 stk. frisk agurk
– 300 gr. syltet agurk
– 300-400 gr. læge pølse
mayonnaise
salt
peber
– greens
Forberedelse:
- Vask gulerødder og kartofler godt med en pensel og kog dem "i deres jakker", indtil de er møre.
“I uniform” – uden at skrælle. Denne metode giver dig mulighed for at bevare formen på grøntsager uden at lade dem koge for meget.
Tilberedningstid afhænger af grøntsagernes størrelse. I gennemsnit tager det 30-50 minutter
Afkøl grøntsagerne, skræl og skær i tern
Kog æggene i 8 minutter, afkøl derefter, pil og skær dem i tern
Du kan fylde en gryde med færdigkogte æg med koldt vand og lade stå i 10 minutter, på den måde køles de hurtigere af, og på grund af den kraftige temperaturændring bliver det meget nemmere at pille æggene
Skær pølsen i tern
Skær også syltede og friske agurker i tern
Det er meget vigtigt, at alle ingredienser skæres ens
Anbring ingredienserne i en beholder, der er praktisk til at blande, tilsæt grønne ærter og bland grundigt
Anret salaten med mayonnaise
Tilsæt salt
Tilsæt peber
Pynt den færdige salat med krydderurter. Du kan servere i en dyb skål eller i portioner. Salaten kan også fint placeres på et fad ved hjælp af en firkantet eller rund ring.
Fra lignende ingredienser kan du tilberede "Okroshka" - en kold suppe lavet med kvass eller kefir. Radiser tilsættes i stedet for grønne ærter, og gulerødder er helt udelukket.