Tiramisu. En sofistikeret italiensk dessertopskrift, som du kan lave derhjemme!

Tiramisu. En sofistikeret italiensk dessertopskrift, som du kan lave derhjemme!

En lækker, delikat dessert ligesom fra en restaurant! Smørcreme og kaffesvampkage, tilberedt hurtigt og nemt.

Denne dessert er tilberedt af Savoyardi kiks og Mascarpone ostecreme. Ofte erstattes småkager med en svampekage, og kaffeimprægnering med frugt. De laver også tiramisu-kage, cheesecake og endda lagkage.

Den delikate dessert kan også laves i portioner, i individuelle skåle.

Klassisk tiramisu opskrift

Ingredienser:

– 400 gr. Savoiardi cookies

– 500 gr. Mascarpone ost

– 150 gr. sukker

– 4 stk. æg

– 400 ml. stærk kaffe

– 150 gr. kakaopulver

– 2 spsk. kaffelikør

– 1 tsk. vaniljeekstrakt

Fløde:

  1. Del æg i hvide og blomme

Det er meget vigtigt, at æggene har stuetemperatur

  1. Tilsæt blommer og sukker i en skål, pisk indtil cremet.

  2. Tilsæt Mascarpone ost og pisk med en røremaskine ved lav hastighed

  3. Pisk æggehviderne i en separat skål, indtil der dannes stift skum.

Hvis du pisker æggehviderne svagt, bliver blandingen for flydende. Det er bedst at slå ved lave hastigheder for at opnå en jævn, stabil masse.

  1. Tilsæt piskede hvider til blandingen af ​​æggeblommer og mascarpone

  2. Tilsæt vaniljeekstrakt og bland forsigtigt, indtil det er glat

Forberedelse:

  1. Brygg stærk kaffe og køl

  2. Tilsæt kaffelikør til afkølet kaffe

Likør kan erstattes med cognac, eller du kan helt undlade det

  1. Dyp småkagerne i kaffe og læg dem i den forberedte dybe tiramisu-pande.

Det vigtigste er ikke at overvæde småkagerne i kaffen, ellers bliver de simpelthen gennemblødte

  1. Læg forsigtigt og fordel ½ creme ovenpå

  2. Dyp igen småkagerne i kaffen og læg cremen ovenpå

  3. Hæld den resterende creme i og glat den helt ud.

Den resulterende dessert skal nå grydens kanter

  1. Stil tiramisu i køleskabet i mindst 2 timer

I løbet af denne tid vil cremen tykne godt og blive mættet med kaffesmag

  1. Fjern desserten og drys med kakaopulver ved hjælp af en lille sigte.

Skær den færdige dessert i portioner og server med varm te eller kaffe. Du kan dekorere tiramisu med en kvist mynte eller friske bær.

Du kan også tilberede en anden, ikke mindre velsmagende, italiensk ret kaldet Panna Cotta til dessert. Den er tilberedt på basis af fløde, og denne dessert ligner en fløjlsblød cremet soufflé.

Forrige indlæg: Kulebyaka - en gammel russisk tærte i form af et brød gærdej med et komplekst fyld

Næste indlæg: Botvinya. Kold gammel suppe med brødkvass. Hvordan kølende suppe blev serveret i Rusland

Relaterede indlæg