En lækker, delikat dessert ligesom fra en restaurant! Smørcreme og kaffesvampkage, tilberedt hurtigt og nemt.
Denne dessert er tilberedt af Savoyardi kiks og Mascarpone ostecreme. Ofte erstattes småkager med en svampekage, og kaffeimprægnering med frugt. De laver også tiramisu-kage, cheesecake og endda lagkage.
Den delikate dessert kan også laves i portioner, i individuelle skåle.
Klassisk tiramisu opskrift
Ingredienser:
– 400 gr. Savoiardi cookies
– 500 gr. Mascarpone ost
– 150 gr. sukker
– 4 stk. æg
– 400 ml. stærk kaffe
– 150 gr. kakaopulver
– 2 spsk. kaffelikør
– 1 tsk. vaniljeekstrakt
Fløde:
- Del æg i hvide og blomme
Det er meget vigtigt, at æggene har stuetemperatur
Tilsæt blommer og sukker i en skål, pisk indtil cremet.
Tilsæt Mascarpone ost og pisk med en røremaskine ved lav hastighed
Pisk æggehviderne i en separat skål, indtil der dannes stift skum.
Hvis du pisker æggehviderne svagt, bliver blandingen for flydende. Det er bedst at slå ved lave hastigheder for at opnå en jævn, stabil masse.
Tilsæt piskede hvider til blandingen af æggeblommer og mascarpone
Tilsæt vaniljeekstrakt og bland forsigtigt, indtil det er glat
Forberedelse:
Brygg stærk kaffe og køl
Tilsæt kaffelikør til afkølet kaffe
Likør kan erstattes med cognac, eller du kan helt undlade det
- Dyp småkagerne i kaffe og læg dem i den forberedte dybe tiramisu-pande.
Det vigtigste er ikke at overvæde småkagerne i kaffen, ellers bliver de simpelthen gennemblødte
Læg forsigtigt og fordel ½ creme ovenpå
Dyp igen småkagerne i kaffen og læg cremen ovenpå
Hæld den resterende creme i og glat den helt ud.
Den resulterende dessert skal nå grydens kanter
- Stil tiramisu i køleskabet i mindst 2 timer
I løbet af denne tid vil cremen tykne godt og blive mættet med kaffesmag
- Fjern desserten og drys med kakaopulver ved hjælp af en lille sigte.
Skær den færdige dessert i portioner og server med varm te eller kaffe. Du kan dekorere tiramisu med en kvist mynte eller friske bær.
Du kan også tilberede en anden, ikke mindre velsmagende, italiensk ret kaldet Panna Cotta til dessert. Den er tilberedt på basis af fløde, og denne dessert ligner en fløjlsblød cremet soufflé.