En opskrift på lækker butterdej! I denne opskrift forbereder vi svampefyld, men det hele afhænger af smagspræferencer.
Sådanne kuverter er et universelt produkt, fordi de kan laves med hakket kød, skinke og ost og hakket kød. Det bliver utrolig lækkert!
Opskrift på konvolutter
Ingredienser:
– 500 gr. butterdej
– 2 stk. løg
– 1 stk. gulerod
– 400 gr. champignoner
– 1 stk. æg
– 1 spsk. mælk
– sesam
- mel
– vegetabilsk olie
- salt
Fyldning:
Hak løget fint og steg det gyldenbrunt
Løg kan udelades eller tilsættes efter smag, 1 stort løg eller 2 små
Skræl og riv gulerødderne, tilsæt løget
Bland godt og kog ved middel varme i cirka 5 minutter
Skyl svampene i koldt vand og hak
Det hele afhænger af størrelsen på champignonerne. Hvis de er små, så kan de blot skæres i skiver, hvis de er store, så er det bedst at dele dem i 4 dele på langs og skære i tern
I en separat gryde steges svampene i cirka 7 minutter.
Igen afhænger det hele af størrelsen af de hakkede svampe. Så snart væsken er "fordampet", skal svampene steges i yderligere 2-3 minutter.
Tilføj forberedte løg og gulerødder til svampene, tilsæt salt
Bland fyldet godt og lad det simre tildækket i cirka 2 minutter.
Forberedelse:
Drys arbejdsfladen med mel og fordel dejen ud
Del den i 18 lige store dele i form af en firkant
Typisk indeholder en pakke frossen dej 2 firkantede lag. Vi deler hvert lag i 9 dele. Sådanne konvolutter er på størrelse med en håndflade, men hvis du vil have større, kan hvert lag opdeles i 4 dele
Rul hver firkant let ud og tilsæt fyldet.
Du skal "fastgøre" dejen diagonalt, så du ender med en firkant.
Du kan "knibe" dejen som du vil, så længe det er praktisk! Under alle omstændigheder vil du få meget velsmagende "kuverter"
Smør en bageplade med vegetabilsk olie og læg kuverterne
Bland mælk med æg. Smør konvolutterne med den forberedte blanding
Drys med sesam eller frø
Bag i en godt forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Det hele afhænger af ovnens kraft og størrelsen på kuverterne
Disse lækre kager skal serveres lune. Den passer godt til din yndlingste eller som snack.