En pikant, syrlig sauce lavet af ædel blåskimmelost og en utrolig aromatisk cremet sauce, ligesom fra en restaurant, kan tilberedes derhjemme! De tilberedes meget enkelt og hurtigt, og vigtigst af alt er de velegnede til næsten alt: fjerkræ, grøntsager, svampe og endda til pommes frites og paneret, friturestegt kød.
Opskrift på blå ostesauce
Ingredienser:
– 100 gr. blåskimmelost med mug
– 200 gr. fløde 22%
– 1 spsk. tør hvidvin
– stødt muskatnød
Forberedelse:
Hæld fløden i en gryde og bring det i kog
Efter kogning koges under konstant omrøring ved lav varme i 4 minutter
Smuldr ½ af osten i cremen og rør rundt
Tilsæt et nip muskatnød og bland grundigt, indtil det er glat.
Tilsæt vin og kog saucen under omrøring i cirka 3 minutter
Dette punkt kan udelukkes, men vinen giver saucen en særlig smag
Smuldr den resterende ost i saucen og bland grundigt
Det er bedre at forberede denne sauce lige før servering, så den viser sig utroligt aromatisk og velsmagende. Blåskimmelost passer godt til både rødt og hvidt kød. Den er også god til pommes frites, andre grøntsager eller hvidløgscroutoner.