En opskrift på tynde gennembrudte pandekager og lidt om hvordan pandekager blev bagt i Rusland og andre lande

En opskrift på tynde gennembrudte pandekager og lidt om hvordan pandekager blev bagt i Rusland og andre lande

Tynde hvedepandekager er en af ​​de mest traditionelle retter i det russiske nationale køkken.

Men i det gamle Rus' lavede man pandekager med gær fra boghvedemel, hvilket gav dem luftighed og luftighed samt en anelse syrlighed. Dejen blev æltet natten over og stegt i en støbejernsgryde. Karret blev brændt med salt, smurt med spæk eller smør og fyldt med et tyndt lag flydende dej. Pandekager blev kogt i en russisk ovn, deraf udtrykket "ovn" pandekager.

I det gamle Egypten var der en type pandekage i form af surt mel fladbrød. I Asien blev sådanne usyrede pandekager spist i stedet for brød, og i det gamle Kina blev de tilberedt af rismel. I Amerika kaldes pandekager for eksempel "pandekager", som har en tæt tekstur, men de minder mere om pandekager i tykkelsen.

I Mordovia kaldes denne ret "Pachat". De adskiller sig fra russiske pandekager ved, at de indeholder ekstra mel og et stort antal æg i opskriften.

I Sydindien laves Dosa-pandekager af linse- og rismel, som nogle gange erstattes med semulje. Disse sprøde fladbrød serveres i stedet for brød eller som tilbehør til andre retter.

Pandekageopskrift.

Ingredienser:

– 2 stk. æg

– 500 ml. mælk

– 200 ml. vand

– 2 spsk. vegetabilsk olie

– 250 gr. mel

– 2 spsk. sukker

– ½ tsk. salt

– ¼ tsk. soda

– ½ tsk. eddike 9%

– 100 gr. smør

Forberedelse:

  1. Pisk æg med sukker og salt

  2. Sluk sodavandet med eddike og tilsæt æggeblandingen

  3. Tilsæt 300 ml. mælk, rør rundt

  4. Rør grundigt, tilsæt mel

    Når dejen begynder at blive tyk tilsættes vand. Konsistensen af ​​pandekagedejen skal være flydende og let tyktflydende, som semuljegrød.

  5. Hæld den resterende mælk i og tilsæt vegetabilsk olie

    Lad dejen trække i cirka 10 minutter, og bland derefter grundigt

  6. Bag pandekager i en varm stegepande på begge sider, indtil de er gyldenbrune.

    Pandekagens beredskab kan bestemmes ved dannelsen af ​​et gyldent "nederdel" langs pandens kanter. Denne pandekage kan vendes

Server bagte pandekager med creme fraiche, marmelade eller kondenseret mælk.

Du kan variere serveringen med kød, hytteost eller fiskefyld.

Forrige indlæg: Opskrift på dovne dumplings med hytteost. En meget enkel og velsmagende opskrift på en hurtig middag eller frokost.

Næste indlæg: Hvordan skærer man gulerødder på koreansk? Dette er ikke en opskrift, men metoder til tynde skiver af gulerødder til forskellige retter ved hjælp af improviserede midler.

Relaterede indlæg