Sushi og ruller: Hvilke typer kender vi ikke til?

Sushi og ruller: Hvilke typer kender vi ikke til?

Vi fortæller dig om de mest populære typer af vores japanske yndlingsretter - sushi og ruller. Det siges, at der findes mere end 500 af dem. Gad vide, hvor mange vi ikke kender til?

I Japan kaldes de velkendte ruller maki eller makizushi, som betyder snoet sushi, og navnet "rulle" kom til os fra Amerika, hvor der i 70'erne var et sandt boom i det japanske køkken.

Typer af sushi og ruller

Lad os fremhæve de vigtigste træk, der adskiller sushi og ruller:

  • Form: rund, firkantet, flad.
  • Tilberedningsmetode: tempura, bagt, kold.

5 hovedtyper af sushi

  1. Nigiri-sushi - en klassisk type sushi, der består af ris og frisk fisk eller skaldyr. Sushimageren former en bestemt form af ris og lægger f.eks. laks ovenpå og kontrollerer dermed smagsbalancen.
  2. Maki sushi - også kendt som sushiruller - er cylindriske ruller, der laves ved at pakke fyldet ind i et ark nori og derefter skære det i stykker.
  3. Sushi temaki håndruller er kegleformede sushiruller, som samles i hånden. Nori-arket fyldes med ris, fisk og skaldyr, grøntsager og andre ønskede ingredienser og rulles derefter til en kegleform.
  4. Sashimi - ikke længere sushi, når alt kommer til alt, uden ris! Repræsenterer en populær japansk delikatesse, som ofte serveres sammen. Denne ret består af tynde skiver af rå fisk og skaldyr som f.eks. tun og laks. Det vigtigste ved sashimi er, at fiskens eller skaldyrenes smag ikke overvældes af saucer.
  5. Nigiri sashimi, som serveres på et perfekt rektangel af ris.

Typer af sushi efter tilberedningsmetode

  1. Varmt stegte ruller eller tempuraruller

Tempura-ruller er ruller, der serveres varme. De er stegt i en særlig sprød dej. Selve tempuradejen er lavet af en blanding af forskellige typer mel, stivelse, fint havsalt, æg og koldt vand.

  1. Indbagte ruller

Indbagte ruller er en favorit hos mange! I dag kan man finde næsten alle populære koldhævede boller i indbagt form, hvilket fremhæver deres smag på en ny måde.

  1. Kolde rundstykker

Cold rolls - en klassiker i enhver orden!) Velkendte ruller af kolde ris med fyld pakket ind i et ark nori.

Typer af sushi efter form

Makizushi

Makizushi (ruller, sushi maki, norimaki sushi) er en af de mest populære varianter af sushi i hele verden og betyder rullet sushi.

Det er sushi, der rulles i hånden ved hjælp af en bambusmåtte.

Den uudtalte regel for disse ruller er et lige antal.

Hosomaki (tynde ruller, enkle ruller, små ruller) er en rulle med en eller to typer fyld.

Hosomaki-ruller er normalt pakket ind, så nori-arket er på ydersiden, og diameteren på portionerne er 2-3 centimeter, og antallet af stykker er 6.

Futomaki (tykke ruller, store ruller, specialruller) er ideelle til eksperimenter, de kan indeholde omkring 5 typer fyld.

Uramaki (inside out roll) adskiller sig fra andre typer ruller ved, at fyldet, der er pakket ind i et ark nori, er på indersiden, og risene er på ydersiden. For eksempel er California en uramaki.

Temaki (kegle, kuleki, håndruller) - en rulle i form af en nori-kegle, som er fyldt med ris og fyld efter eget valg, ca. 10 cm lang, hvilket gør det muligt at spise sådanne ruller uden særligt udstyr, med hænderne.

Nigirizushi

Nigirizushi (nigiri sushi) er den enkleste slags: ris og fisk eller skaldyr.

Det vigtigste, når man laver nigiri, er den rette balance mellem tilsætningsstoffer (eddike, salt og sukker) og teknikken til at koge risene.

Gunkan maki

Gunkan-maki (gunkanmaki, gunkan, skib) betyder "krigsskib". Sushi tilberedes på en original måde: På flade ris af oval form, indrammet af en strimmel nori, placeres fyldet ovenpå.

Forrige indlæg: Sushi trends

Næste indlæg: Opskrift på tilberedning af udon-nudler i wok med champignon, grøntsager, soja og asiatiske saucer

Relaterede indlæg