Ved du ikke, hvad du skal lave for hele familien? Oksekødskoteletter vil helt sikkert redde dig. De er klar på bogstaveligt talt 20 minutter! Og de bliver meget saftige, møre og aromatiske.
Det er slet ikke nødvendigt at lave præcis "oksekød" koteletter. Brug hakket svinekød eller kylling, det bliver lige så lækkert! Du kan også blande svinekød og oksekød eller kylling og oksekød.
Opskrift på hjemmelavede oksekoteletter
Ingredienser:
– 500 gr. hakket oksekød
– 1 stk. løg
– 1 stk. kartoffel
– 1 stk. skive brød
– 200 ml. mælk
salt
peber
mel
Forberedelse:
- Læg hakket oksekød i en stor skål.
Du kan også blande 250 gr. hakket svinekød med 250 gr. hakkebøf. Hvis du kun tilbereder af hakket svinekød, kan koteletterne blive for fede
Tilsæt salt
Tilsæt sort kværnet peber, rør rundt
Hæld mælk i en separat skål, smuldr brødet deri
Det er bedst at vælge hvidt brødkrumme eller brød
Mælk kan erstattes med almindeligt vand
Mos brødet med en gaffel eller ske, bland det med mælk og lad det stå i 10 minutter
Riv løget på et groft rivejern og tilsæt det til det hakkede kød
Riv kartoflerne på et fint rivejern og tilsæt også det hakkede kød
Mos brødet udblødt i mælk igen med en ske og læg det i hakket kød.
Bland alt grundigt
Del det hakkede kød i 12 dele og form koteletter
For at undgå, at det hakkede kød sætter sig fast, kan du fugte dine hænder med koldt vand eller vegetabilsk olie
Rul de færdige koteletter i mel til panering
Steg i en godt opvarmet stegepande på begge sider, til de er sprøde.
Disse aromatiske, saftige koteletter kan serveres til ethvert tilbehør, såsom kartoffelmos, grøntsager eller korn. Retten bør suppleres med sovs eller sauce, samt friske krydderurter og grøntsager.
Du kan også "klistre" koteletterne til fremtidig brug og fryse dem, og koge dem efter behov.
Ud over saftige hjemmelavede koteletter, prøv at lave kylling Kiev. De er tilberedt af kyllingekoteletter, der pakker et stykke smør med krydderurter ind i kødet. De resulterende koteletter er meget velsmagende og saftige og passer til ethvert tilbehør!