Opskrift på lækre hjemmelavede dumplings med kartofler og svampe. National køkken ret

Opskrift på lækre hjemmelavede dumplings med kartofler og svampe. National køkken ret

Med kartofler, svampe, kål, hytteost og endda bær! Dumplings kan tilberedes med ethvert fyld, de viser sig altid overraskende velsmagende og mættende.

Generelt er dumplings et universelt produkt. Normalt koges de og serveres stadig varme med creme fraiche. Færdiglavede dumplings kan genopvarmes ved at stege i smør, og frisklavede kan fryses. De tilberedes også ved dampning.

Dejen kan også være anderledes, for eksempel usyret, gær eller kefir. Den møre masse rulles ud i et tyndt lag, runde stykker skæres ud og fyldes med grøntsager, bær eller kød. Men er dumplings ikke med kødboller? Men nej. For det første er dumplings en ret af ukrainsk køkken, og dumplings er russiske. For det andet pakkes forkogt hakket kød ind i dumplings, og råt hakket kød pakkes ind i dumplings.

Desuden, hvis du ikke har tid til at lave dumplings, kom de med dovne dumplings. Det tilberedte fyld, hovedsageligt hytteost, blandes med dejen, rulles til et reb og skæres.

Opskrift på dumplings med kartofler og svampe

Ingredienser:

– 300 gr. mel

– 1 stk. æg

– 100 ml. mælk

– 2 spsk. vegetabilsk olie

– 400 gr. kartoffel

– 2 stk. løg

– 300 gr. svampe

– 50 gr. smør

  • salt

– kværnet sort peber

Fyldning:

  1. Hak løget fint og steg det gyldenbrunt

  2. Vask svampene, tør med køkkenrulle og hak dem fint

  3. Tilføj svampe til løg og steg i 6 minutter

  4. Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand

  5. Hæld vandet fra og mos de varme kartofler med en moser.

  6. Tilsæt smør og svampe med løg, bland

Dej:

  1. Bland mel med salt, sigt

  2. Pisk ægget, tilsæt mælk

  3. Mens du rører i æggeblandingen, tilsæt mel og ælt dejen

  4. Dæk den færdige dej med husholdningsfilm og lad den stå i 30-40 minutter

Forberedelse:

  1. Rul dejen ud, skær cirkler ud

  2. Læg fyldet i midten, fold cirklen på midten og klem kanterne sammen med våde hænder.

Foto: Bo&Ko / Wordpress.org / openverse

Færdiglavede dumplings kan koges i saltet vand og serveres varme med smør, creme fraiche og krydderurter.

Søde dumplings serveres med honning, sukker eller marmelade. De tilberedes hovedsageligt af kirsebær eller hytteost. Du kan også tilføje rosiner til hytteostfyldet.

Udover dumplings tilberedes også dumplings med kødfyld. I Kina, Korea og Japan, for eksempel, kaldes en lignende ret "Gyoza", og i Centralasien laver de "Manti" - fyldt dej, dampet eller i en trykkoger.

Forrige indlæg: Hjemmelavede koteletter opskrift til hele familien. Nem at tilberede, velegnet til ethvert tilbehør

Næste indlæg: Tilberedning af okroshka! Opskrift på traditionel kold suppe af russisk køkken med brødkvass

Relaterede indlæg