Tilberedning af okroshka! Opskrift på traditionel kold suppe af russisk køkken med brødkvass

Tilberedning af okroshka! Opskrift på traditionel kold suppe af russisk køkken med brødkvass

Okroshka er en traditionelt kold suppe af det nationale russiske køkken. Denne suppe er god i varmt vejr eller forår. Opskrifter på okroshka kan variere afhængigt af forberedelsesområdet.

Hovedingredienserne er friske agurker, creme fraiche, brød, æg og krydderurter.

Oprindelseshistorien er meget enkel, kold suppe blev en forbedret version af "Tyuri" - koldt brødsuppe lavet af stykker brød med smør, kvass eller yoghurt. Denne ret var en bonderet.

Suppen har faktisk fået sit navn "okroshka" fra ordet "at smuldre", at hakke fint. Alle grøntsager hakkes fint i en stor gryde og krydres derefter med okroshny kvass eller fortyndet kefir.

Kvass dukkede først op i Rus i det 14.-15. århundrede, så det var sædvanligt at krydre sådanne kolde supper med agurklage eller kålinfusion.

Okroshka opskrift

Ingredienser:

– 500 gr. kartoffel

– 4 stk. æg

– 200 gr. radise

– 300 gr. frisk agurk

– 300 gr. kogt pølse

– 1,5 l. kvass

– 200 gr. creme fraiche

– greens

  • salt

– kværnet sort peber

Forberedelse:

  1. Vask kartoflerne godt med en pensel og kog dem i skindet i 15-20 minutter

Kartofler kan også tilberedes på anden vis. Den skal skrælles, skæres i tern og koges i 5-10 minutter alt efter størrelsen. Disse terninger bevarer deres form og indeholder ikke for meget stivelse.

  1. Afkøl kartoflerne, skræl dem og skær dem i tern

  2. Kog æggene ved svag varme i 8 minutter, pil og skær derefter

  3. Skyl agurker og radiser i koldt vand og hak

  4. Skær pølsen i tern eller strimler

I stedet for pølse kan du bruge kogt kyllingebryst

  1. Grønt – hak persille, dild og grønne løg fint

  2. Kom alle ingredienser i en stor skål eller gryde, rør rundt, tilsæt salt og peber

  3. Hæld kvass

Server okroshka i portioner, tilsæt creme fraiche.

I stedet for kvass kan du bruge kefir, let fortyndet med koldt vand, som dressing. Der tilsættes også isstykker til okroshkaen for at holde suppen kold så længe som muligt.

Hvis der er for meget okroshka, er det bedst at opbevare det i køleskabet som en salat, og suppen skal krydres, samt saltes, inden servering. Derudover vil okroshka tilberedt med kvass hurtigt forsvinde og miste sin rige smag.

Det er tilrådeligt at afkøle okroshkaen i køleskabet inden servering.

En anden version af kold suppe kan tilberedes efter en italiensk opskrift kaldet Gazpacho. Denne suppe er tilberedt af friske grøntsager, hovedsageligt tomater, og serveret kold. Hvidløgscroutoner passer perfekt til denne ret.

Forrige indlæg: Opskrift på lækre hjemmelavede dumplings med kartofler og svampe. National køkken ret

Næste indlæg: Rig ærtesuppe, fantastisk opskrift med røget kylling! Det bliver tykt og velsmagende

Relaterede indlæg