Græskarsuppe. Den ledsages ofte af forskellige krydderier som ingefær, gurkemeje eller karry. Græskarsuppe har en glat og cremet konsistens og serveres normalt varm. Den kan laves enten vegansk eller vegetarisk. Eller den kan være baseret på kødbouillon med tilføjelse af andre ingredienser som kartofler, gulerødder, rejer eller kylling. Græskarsuppe er populær i mange køkkener verden over og er en lys og smagfuld efterårs- og vinterret.
Græskar er en fremragende kilde til betacaroten, som kroppen omdanner til A-vitamin. Det er vigtigt for et godt syn, sund vækst og udvikling og for at opretholde en sund hud.
Græskarsuppe har ikke en bestemt ophavsmand, da opskrifter på græskarsuppe har eksisteret i lang tid og er blevet udviklet af forskellige kulturer. Suppen er dog blevet særlig populær i det vestlige køkken, og opskriften forbindes ofte med den amerikanske tradition for at fejre halloween, hvor græskar er et vigtigt symbol.
Opskrift på græskarpuré-suppe
Ingredienser:
2 kg. græskar
50 g. ingefærrod
500 ml. bouillon (kød eller grøntsager)
120 ml. fløde 22%.
3 spsk. olivenolie
salt
Kværnet sort peber
oregano
muskatnød
timian
Forberedelse:
Skræl græskarret, og skær det i store stykker.
Beklæd en bageplade med pergamentpapir eller folie, smør den med olivenolie, og læg græskarret på den.
Tilsæt ca. 100 ml vand til bagepladen.
Tilsæt de tørrede krydderurter, og bag i en godt opvarmet ovn ved 190 grader i ca. 40 minutter.
Bagetiden afhænger af størrelsen på det udskårne græskar og af ovnen.
Tag græskarret ud af ovnen, dæk det til med folie, og lad det hvile i 20 minutter.
Kom alle stykkerne i en blender sammen med den resterende væske og olie på bagepladen.
Skræl og riv ingefæren fint, og kom den i blenderen sammen med resten af ingredienserne.
Tilsæt bouillon, og pisk det hele med blenderen, indtil det er glat
Hæld indholdet i en gryde, tilsæt salt og krydderier efter smag
Sæt gryden tilbage på varmen, og lad suppen simre i ca. 5 minutter.
Tilsæt fløde, og tag gryden af varmen
Dæk suppen med et låg, og lad den stå i ca. 20 minutter.
Den smagfulde flødesuppe kan pyntes med en blanding af hørfrø og græskarkerner eller stegte rejer eller kyllingebryst, som kan serveres til suppen.