Morgenmad er dagens vigtigste måltid, da det kickstarter stofskiftet og forsyner kroppen med vigtige næringsstoffer, energi og vitaminer.
En lækker morgenmad kan være helt forskellig fra person til person, da vores spisevaner er individuelle. Valget af mad ved dagens begyndelse kan også være afgørende for dit humør, så hvis du ikke ved, hvad du skal overraske dig selv eller dine nærmeste med, er her et par morgenmadsmuligheder:
Morgenmadsopskrift #1:
Chia-budding
Ingredienser:
500 ml mælk (sojamælk, havremælk, rismælk)
3 spsk. chiafrø
30 g. friske bær
1 stk. banan
10 g. smuttede mandler
Forberedelse:
- Læg chiafrøene i blød i mælk i mindst 1 time, eller endnu bedre, lad dem stå i køleskabet natten over.
- Hak bananen
- Anbring den færdige budding i en kremeringsskål, og pynt med friske bær, banan og smuttede mandler.
Du kan lægge lidt frugtmarmelade i bunden af cremen. Du kan også bruge et vaffeljern.
Morgenmadsopskrift nummer to:
Wienervafler
Ingredienser:
300 g mel
200 ml. mælk
120 g. sukker
15 g. vaniljesukker
150 g. smør
2 tsk. hævemiddel til dej
Forberedelse:
- Gnid det bløde smør med sukkeret
- Tilsæt æg og mælk, pisk med en gaffel eller et piskeris
- Tilsæt mel og bagepulver under konstant omrøring.
- Bring til en homogen masse
- Varm det elektriske vaffeljern godt op, hæld 2-3 spsk. dej i hver form, og glat den ud.
- Bag i ca. 5 minutter, afhængigt af vaffeljernet.
Vaflerne kan serveres med frugt- eller chokoladetopping, syltetøj eller marmelade. Friskbagte, varme vafler kan smages til med iskugler og friske bær.
Morgenmadsopskrift ###3
Luftig æggekage
Ingredienser:
4 stk. æg
2 spsk. mælk
1 tsk. olivenolie
½ tsk. salt
Kværnet sort peber
Forberedelse:
- Skil hviderne fra æggeblommerne
- Bland æggeblommer og mælk i en separat skål, tilsæt kværnet peber, og pisk med en gaffel.
- Pisk æggehviderne med salt i en separat skål, indtil de er stive og skummende 4.
- Smør en pande med olie, hæld æggeblommerne i og fordel dem jævnt på panden, og lad dem stege i 1 minut.
- Hæld forsigtigt hviderne over æggeblommerne, så de bliver jævnt fordelt.
- Dæk med et låg, og kog i ca. 7-10 minutter ved svag varme.
Læg omeletten på en tallerken, og fold den på midten med hviderne indeni. Du kan servere den med friske krydderurter og sovs.
Enhver morgenmad kan suppleres med en kød- eller ostetallerken eller frugt.