Lækre ideer til morgenmad! Chiabudding, wienervafler og luftig omelet

Lækre ideer til morgenmad! Chiabudding, wienervafler og luftig omelet

Morgenmad er dagens vigtigste måltid, da det kickstarter stofskiftet og forsyner kroppen med vigtige næringsstoffer, energi og vitaminer.

En lækker morgenmad kan være helt forskellig fra person til person, da vores spisevaner er individuelle. Valget af mad ved dagens begyndelse kan også være afgørende for dit humør, så hvis du ikke ved, hvad du skal overraske dig selv eller dine nærmeste med, er her et par morgenmadsmuligheder:

Morgenmadsopskrift #1:

Chia-budding

Ingredienser:

  • 500 ml mælk (sojamælk, havremælk, rismælk)

  • 3 spsk. chiafrø

  • 30 g. friske bær

  • 1 stk. banan

  • 10 g. smuttede mandler

Forberedelse:

  1. Læg chiafrøene i blød i mælk i mindst 1 time, eller endnu bedre, lad dem stå i køleskabet natten over.
  2. Hak bananen
  3. Anbring den færdige budding i en kremeringsskål, og pynt med friske bær, banan og smuttede mandler.

Du kan lægge lidt frugtmarmelade i bunden af cremen. Du kan også bruge et vaffeljern.

Morgenmadsopskrift nummer to:

Wienervafler

Ingredienser:

  • 300 g mel

  • 200 ml. mælk

  • 120 g. sukker

  • 15 g. vaniljesukker

  • 150 g. smør

  • 2 tsk. hævemiddel til dej

Forberedelse:

  1. Gnid det bløde smør med sukkeret
  2. Tilsæt æg og mælk, pisk med en gaffel eller et piskeris
  3. Tilsæt mel og bagepulver under konstant omrøring.
  4. Bring til en homogen masse
  5. Varm det elektriske vaffeljern godt op, hæld 2-3 spsk. dej i hver form, og glat den ud.
  6. Bag i ca. 5 minutter, afhængigt af vaffeljernet.

Vaflerne kan serveres med frugt- eller chokoladetopping, syltetøj eller marmelade. Friskbagte, varme vafler kan smages til med iskugler og friske bær.

Morgenmadsopskrift ###3

Luftig æggekage

Ingredienser:

  • 4 stk. æg

  • 2 spsk. mælk

  • 1 tsk. olivenolie

  • ½ tsk. salt

  • Kværnet sort peber

Forberedelse:

  1. Skil hviderne fra æggeblommerne
  2. Bland æggeblommer og mælk i en separat skål, tilsæt kværnet peber, og pisk med en gaffel.
  3. Pisk æggehviderne med salt i en separat skål, indtil de er stive og skummende 4.
  4. Smør en pande med olie, hæld æggeblommerne i og fordel dem jævnt på panden, og lad dem stege i 1 minut.
  5. Hæld forsigtigt hviderne over æggeblommerne, så de bliver jævnt fordelt.
  6. Dæk med et låg, og kog i ca. 7-10 minutter ved svag varme.

Læg omeletten på en tallerken, og fold den på midten med hviderne indeni. Du kan servere den med friske krydderurter og sovs.

Enhver morgenmad kan suppleres med en kød- eller ostetallerken eller frugt.

Forrige indlæg: Græskarsuppe opskrift! Lav den lyseste efterårssuppe med puré af græskar og fløde på bouillon

Næste indlæg: Opskrift på smagfulde muffins lavet med ris- og mandelmel, mælk og yoghurt! Sukker kan erstattes med stevia eller fruktose

Relaterede indlæg