Meget velsmagende møre koteletter lavet af hakket kyllingefilet med smør- og urtefyld! Kødet bliver saftigt og gennemfugtet, og paneringen giver retten en fantastisk smag og en sprød skorpe!
Oprindeligt blev smør "banket" ind i koteletterne for at give dem en cremet smag, men nu pakkes stykker af smør og krydderurter simpelthen ind i koteletten.
Opskrift på koteletter i Kiev-stil
Ingredienser:
1,5 kg. kyllingefilet
200 g smør
1 tsk. citronsaft
200 g. mel
5 stk. æg
1 stykke brød
dild
persille
salt
Kværnet sort peber
vegetabilsk olie
Fyld:
Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt.
Hak krydderurterne fint.
Bland det bløde smør med krydderurterne, smag til med salt, peber og citronsaft.
Bland, indtil det er glat
Kom den færdige masse i en pose, og form en "pølse".
Læg den i fryseren i ca. 30 minutter
Fileter:
- Skær den "lille" del af kyllingefileten af, dæk den med husholdningsfilm, og pensl hvert stykke forsigtigt.
Du skal bruge disse små tynde skiver til at pakke fyldet ind i.
- Del den store del af fileten i to ved at skære kødet over på langs. Gentag proceduren for alt kødet
Der skal være 8 stykker i alt
- Dæk hvert stykke med husholdningsfilm eller en plastikpose, og bank det med den bløde side af en hammer.
Det er meget vigtigt ikke at rive den møre filet over, for så løber alt fyldet ud.
Koteletter:
Tag det forberedte smørfyld ud af fryseren, og del "pølsen" i 8 lige store aflange stykker.
Pak hvert stykke smør ind i et lille stykke kyllingefilet
Salt og peber de store panerede dele af fileten, og læg så et stykke smør omviklet med en tynd strimmel filet i midten.
4 Rul stramt sammen, og pres på alle sider.
Smørret skal være helt dækket af kyllingefileten, ellers løber det ud under stegningen.
- Læg koteletterne i fryseren i 30 minutter.
På den måde smelter smørret ikke, og koteletterne "stivner" en smule, hvilket gør dem lettere at panere.
Panering:
Hæld melet i en skål.
Pisk æggene i en anden skål, og tilsæt 1 spsk. koldt vand.
Kom brødet i en blender, og kør det, til det er smuldret.
Det er bedst at bruge et gammelt brød, men hvis du bruger et friskt brød, kan det lægges i fryseren i 15 minutter før brug.
- Kom krummerne i en tredje skål.
Forberedelse:
- Vend koteletten i mel og derefter i æg- og brødkrummeblandingen.
Det er vigtigt at "ælte" brødkrummerne ind i koteletten.
Dyp koteletten igen i æggeblandingen og derefter i brødkrummeblandingen.
Gentag for alle koteletter
Hæld olie i gryden, så koteletterne er helt dækket af olie, når de dyppes.
Det afhænger af pandens størrelse, hvis du bruger en stor pande, skal du bruge mere olie.
Fritér hver kotelet, indtil den er gylden, ca. 3 minutter.
Læg de færdige koteletter i en form eller på en bageplade, og bag dem i en opvarmet ovn ved 180 grader Celsius i 15 minutter.
Det er meget vigtigt at servere koteletterne, mens de stadig er varme, så smørret indeni ikke når at stivne. Som tilbehør kan du bruge kogte kartofler, som kan overhældes med smørfyld fra koteletterne og også pyntes med krydderurter. Sådanne koteletter er også velegnede med kartoffelmos, boghvede eller pommes frites og supplerer retten med grønne ærter.
Lignende koteletter kaldes "Zrazy", hvor man i stedet for smør til fyld bruger løg og svampe eller æg og løg. Sådanne koteletter kan laves af koteletter eller hakket kød, de er meget velsmagende!