Hvad er sesambøf?
Sesambøf er en populær kinesisk ret. Sprøde stykker oksekød stegt til en gylden skorpe og dækket af en delikat sauce med en balance mellem sødme og syre - denne ret vil helt sikkert blive et hit på dit bord!
Ingredienser
- 350 g - oksekød egnet til stegning (skåret i 6 mm tykke strimler)
- 1/4 kop - majsstivelse
- 2,5 spsk - ristede sesamfrø
- 2 fed hvidløg (hakket)
- 1 pil - grønne løg (hakkes)
- 2 tsk - majsstivelse + 1 spsk vand (bland)
- 1/2 kop - vegetabilsk olie
til marinade
- 1 spsk. vand
- 2 tsk. majsstivelse
- 2 tsk. shaoxing-vin
- 1 tsk. sesamolie
- 1 tsk. østerssauce
- 1/4 tsk. bagepulver (det gør oksekødet blødere)
Til saucen
- 2/3 kop - varmt vand
- 3 spsk. sukker
- 2,5 spsk. lys sojasauce
- 1 spsk. østerssauce
- 1,5 tsk. sesamolie
- 1/2 tsk. mørk riseddike
- En knivspids stødt sort peber
Tilberedning
Marinér oksekødet.
Tilsæt oksekødsstykkerne vand, majsstivelse, Shaoxing-vin, sesamolie, østerssauce og bagepulver. Bland det godt, og lad det marinere i 1 time. Du kan lade det stå natten over, hvis det er nemmere.
Forberedelse af saucen
Bland varmt vand, sukker, lys soja- og østerssauce, sesamolie, mørk riseddike og kværnet sort peber i en skål eller et målebæger. Sæt det til side.
Paneer og steg oksekødet under omrøring
Bland majsstivelse og sesamfrø i en lav skål. Vend oksekødsstykkerne i denne blanding, og ryst det overskydende af. Varm vegetabilsk olie op i en wok eller dyb pande ved middel varme. Steg oksekødet ved at lægge det ud i et enkelt lag i små portioner i 1 minut på hver side, indtil det er gyldent. Læg det kogte oksekød på en tallerken i et enkelt lag for at bevare sprødheden.
Afslutning.
Lad den vegetabilske olie løbe af i en varmebestandig skål. Tør wokken af med køkkenrulle, og sæt den tilbage på medium varme. Kom en spiseskefuld vegetabilsk olie tilbage i wokken, og tilsæt det hakkede hvidløg. Rør rundt, indtil det dufter, ca. 10-15 sekunder.
Tilsæt saucen, du forberedte tidligere, bring den i kog, og tilsæt de grønne løg.
Hæld majsstivelsesblandingen i (rør i forvejen, stivelsen kan have sat sig), og rør i saucen hele tiden. Hvis saucen virker for tyk, så tilsæt lidt varmt vand.
Læg kødet tilbage i wokken, og rør rundt for at sikre, at alle stykker er dækket af saucen. Kog i endnu et minut, og tag det af varmen. Så er den færdig.
Tips og tricks
- Eksperimentér med tilsætninger: Du kan tilsætte finthakket ingefær, tørret rød chili eller lidt Five Spice Powder til saucen for at variere den.
- Undgå at tilsætte grøntsager: Grøntsager kan tilføre fugt og gøre oksekødet mindre sprødt.
Hvad kan man servere til?
- Bok choy med hvidløg
- Broccoli med kantonesisk østerssauce
- Laohu-salat
- Tynde bønner i en sesamdressing.