Efter samme princip tilberedes en ret fra det 19. århundrede - "Lever i Stroganoff-stil", hvis basis omfatter okse- eller kalvelever, løg og creme fraiche-sauce. Retten fik samme navn på grund af sin lignende madlavningsteknologi som oksekødstroganoff.
Oksestroganoff opskrift
Ingredienser:
800 g oksekød
2 stk. løg
200 g. 20-25% creme fraiche
70 g. tomatpuré
2 spsk. mel
60 g. smør
200 g. varmt vand
salt
Kværnet sort peber
Forberedelse:
- Vask kødet godt i koldt vand, skær film og sener af. Skær det i tynde strimler på ca. 0,5 cm.
Det er vigtigt at skære kødet på tværs langs fibrene.
Læg kødet i en skål, og vend det i mel.
Tilsæt peber
Steg kødstykkerne i 40 g smør på en godt opvarmet pande i højst 4 minutter.
Bland creme fraiche med tomatpuré, og tilsæt det til kødet.
Hak løget fint og steg det i smør på en anden pande, indtil det er gyldent, og tilsæt det så til kødet.
Rør rundt, hæld det varme vand på, og lad det simre i 15 minutter.
Braiseringstiden afhænger af størrelsen på kødskiverne.
Server Beef Stroganoff varm, pyntet med krydderurter. Som tilbehør tilberedes for det meste kartoffelmos. Men oksekød passer også godt sammen med ris og grøntsager.
Hemmeligheden bag retten er den hurtige stegning af tynde kødskiver, som gør det muligt at bevare saftigheden. Creme fraiche er også meget vigtig, og creme fraiche bør indeholde mindst 20 % fedt for at give retten en cremet smag.
I denne sauce kan du ikke kun tilberede oksekød, men også kyllingekødboller og fyldte peberfrugter.