Har du lyst til at prøve noget nyt og usædvanligt fra det kinesiske køkken? Sichuan Sour Spicy Potato Straw er lige, hvad du har brug for! Denne opskrift fascinerer med sin unikke konsistens og eksplosion af smag. Lær, hvordan du hurtigt og nemt laver denne fantastiske ret derhjemme.
Ingredienser
- 2 stk. store kartofler (ca. 400 gram), skrællede
- ½ tsk - Sichuanpeber
- 3-4 stk. tørrede chilipeber, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- ½ tsk - salt (efter smag)
- ¼ tsk - mononatriumglutamat (valgfrit)
- ½ spsk - mørk riseddike
- 2 pile - grønne løg, finthakket
- 1 spsk - vegetabilsk olie
Tilberedning
- Skær kartoflerne i tynde strå. Du kan bruge en kniv, et mandolinjern eller en foodprocessor med en stråskærer.
- Læg de skiveskårne kartofler i blød i vand i 10 minutter, og skift vandet med jævne mellemrum for at fjerne overskydende stivelse. Du vil bemærke, at kartoflerne først er bløde, men efter et par minutter bliver de fastere. Dræn vandet grundigt.
- Tilsæt vegetabilsk olie og sichuanpeber i en dyb pande eller wok, og varm det op ved middel varme, indtil det syder.
- Tilsæt de hakkede tørrede chilipeber. Når peberfrugterne dufter, tilsættes hvidløget, og det steges i ca. 10 sekunder.
- Øg varmen til høj, og tilsæt kartoflerne. Steg under konstant omrøring i 2-3 minutter.
- Når kartoflerne er bløde udenpå, men stadig lidt sprøde indeni, tages panden af varmen.
- Tilsæt salt og mononatriumglutamat (valgfrit), hæld den mørke riseddike rundt i kanten af gryden, og rør hurtigt rundt.
- Drys retten med finthakkede grønne løg, og servér straks. Den er færdig.
Tip
- Hvis du vil have en sprødere skorpe, kan du blanchere kartoffelskiverne i 40 sekunder, før du steger dem.
- Sichuanpeberen kan blive i retten ved servering, men hvis du ikke bryder dig om den, kan du fjerne den, når du har smagt olien til.