Ingredienser:
500 g - silketofu
3 pile grønne løg
3 fed hvidløg
½ tsk - chilipeberflager
2 spsk lys sojasauce
1 tsk - mørk riseddike
1 tsk - ristede sesamfrø
en knivspids sukker
1 ½ spsk vegetabilsk olie
Forberedelse:
- Læg silketofuen ud af æsken på flere lag køkkenrulle for at opsuge overskydende fugt.
- Varm planteolien op i en lille gryde, og steg hakket hvidløg og løg i skiver ved svag varme (gem lidt af den grønne del af løget til pynt). Når hvidløg og løg er blevet gyldne, slukkes for varmen, og chiliflagerne tilsættes. Når flagerne giver smag, tilsættes lys sojasauce, mørk riseddike og sukker. Rør godt rundt, så det bliver blandet godt.
- Dæk tofuen med en tofubakke, og vend den om. Fjern forsigtigt papiret. Dæk tofuboxen med en tallerken, vend den om, og fjern forsigtigt boxen. Hæld tofuen over saucen. Drys med grønne løg og ristede sesamfrø. Så er den færdig.