Ingredienser:
350 g - oksekød (det er bedre at bruge udskæringer, der er rige på kollagen og fedt)
350 g - kartofler
½ stk - mellemstor gulerod
1 stk - løg
3 cm - ingefær
1 stjerne - badian
½ stang - kanel
1 stk - laurbærblad
1 stk - nelliker
1-2 stk - tørret chilipeber
1 spsk - lys sojasauce
½ spsk - mørk sojasauce
½ spsk Shaoxi-vin
300 ml - varmt vand
et par kviste koriander
1 spsk vegetabilsk olie
salt efter smag
Forberedelse:
- Skær oksekødet i mundrette stykker. Læg oksekødet i en gryde fyldt med koldt vand (så det dækker kødet helt). Bring det i kog, skum af overfladen med en ske, og lad det dryppe af.
- Skær kartofler og gulerødder i mundrette stykker. Skær løget i skiver, hak ingefæren.
- Tilsæt vegetabilsk olie i en tykbundet gryde eller en hollandsk ovn, og steg løgene ved middel varme, indtil de er let brunede. Tilsæt ingefær og krydderier. Steg, indtil det dufter.
- Tilsæt oksekødsstykkerne, lys og mørk sojasauce, Shaoxing-vin og varmt vand. Bring det i kog, skru ned for varmen, og læg låg på. Braiser i ca. halvanden time, til kødet er mørt. Smag på bouillonen, og tilsæt lidt salt, hvis det er nødvendigt.
- Kom kartoffel- og gulerodsstykkerne i gryden. Tilsæt lidt vand, hvis der er fordampet meget vand før. Braiser uden låg i 10-15 minutter, indtil grøntsagerne er kogte. Tag gryden af varmen, og tilsæt hakket koriander. Så er det færdigt.