Opskrift på hjemmelavede hvide. Sådan tilberedes lækker belyash, samt hvad der er kogt i stedet for belyash

Belyashi er en favorit skål af mange mennesker i form af runde tærter stegt i en stor mængde vegetabilsk olie. Hakket kød og løg bruges som fyld, og dejen fremstilles kun af mel og salt. Lækre, saftige og duftende, de vækker altid appetit og glæde med deres vidunderlige smag.

Belyasha opskrift:

Ingrediens:

  • 500 gr. hakket kød

  • 1 stykke løg

  • 3 stykker hvidløgsklove

– salt

  • peber

  • 500 gr. mel

  • 250 ml. varmt vand

  • stegning olie

Fylde:

  1. Hak kødet fint eller hak det gennem en kødkværn
  2. Skær løg fint i terninger
  3. Hak hvidløg ved hjælp af en presse eller riv den på et fint rivejern
  4. Steg løg og hvidløg i vegetabilsk olie, indtil de er gyldenbrune
  5. Tilsæt hakket kød, bland grundigt
  6. Tilsæt salt og malet sort peber
  7. Kog i cirka 10 minutter

Dej:

  1. Sigt mel og salt i en stor skål
  2. Form en brønd af mel og hæld varmt vand ind i det
  3. Ælt dejen med en spatel og derefter med dine hænder
  4. Dæk skålen med et håndklæde eller klamfilm, og lad den stå i 1 time

Forberedelse:

  1. Del dejen i små stykker, rul derefter ud i tortillas
  2. Læg lidt fyld i midten
  3. Tæt kanterne
  4. Steg i en godt opvarmet stegepande i masser af olie, indtil den er gyldenbrun på begge sider

Færdiglavet belyashi skal lægges på papirhåndklæder for at fjerne overskydende olie.

Nu er den storslåede skål klar til servering! Belyashi serveres normalt med sur sauce, creme fraiche eller tomatsauce. De kan nydes varmt eller koldt. De passer perfekt til salater eller grøntsagssider.

Retter svarende til belyashi:

Tærte

Ligesom belyash kan tærter laves med kødfyldning. Brug den samme opskrift på dejen, men i stedet for at danne halvmåner, drej dejenes kanter, så du får tærter. Derefter kan de bages i ovnen eller steges i stegepande

Chebureks

Chebureks ligner belyashi, men har en anden form. De kan laves af samme dej som for hvide, men opdelt i tyndere stykker. Fyld derefter hvert stykke med finhakket kød og drej det forsigtigt i en halvmåneform. Chebureks steges også i rigelige mængder olie

Draniki

I sidste ende er valget simpelthen stort, og du kan altid eksperimentere med forskellige fyld og former for retter for at finde din egen unikke mulighed.