Tilberedning af saftig echpochmak! Fad med kasakhisk køkken - trekanter af usyret dej med kødfyld

Echpochmak er en traditionel ret fra det kasakhiske køkken, som består af et lag tynd dej fyldt med kød og grøntsager.

Ordet "Echpochmak" oversat fra kasakhisk betyder "tre hjørner". Det blev anerkendt som et af symbolerne på det kasakhiske køkken, og dets opskrift blev overført fra generation til generation.

Sådanne trekanter tilberedes hele året rundt, men mange anser det for særligt velsmagende i den kolde årstid, når du skal varme op og nyde en solid og varm ret. Under ferier og familiesammenkomster tilberedes og serveres echpochmak ofte for at dele smagen og glæden med kære og venner.

Echpochmak opskrift:

Ingredienser:

– 200 gr. creme fraiche

– 350 gr. mel

– 50 gr. smør

  • salt

– 500 gr. fårekød

  • 2 stk. løg

  • 2 stk. kartoffel

Dej:

  1. Smelt smørret i vandbad eller i mikroovnen
  2. I en dyb skål blandes creme fraiche og smeltet smør
  3. Tilsæt lidt salt
  4. Under konstant omrøring, tilsæt sigtet mel
  5. Ælt dejen
  6. Dæk dejen med film og sæt den i køleskabet i 30 minutter.

Fyldning:

  1. Skær kød, løg og kartofler i små tern
  2. Du kan tilføje lidt blødt smør (50 g)
  3. Salt, peber og bland grundigt

Forberedelse:

  1. Del dejen i lige store dele (9 stykker, 60 g hver)
  2. Form dejen til en kugle, og rul den derefter til en cirkel.
  3. Læg fyldet i midten
  4. Knib først 2 sider af dejen fra midten til kanten
  5. Form derefter en trekant, og klem de resterende sider
  6. Dæk en bageplade med bagepapir, læg echpochmak ud
  7. Bages i en godt forvarmet ovn ved 180°C i 20-25 minutter, indtil de er gyldenbrune

Traditionelt serveres echpochmak varm, med creme fraiche eller tomatbaserede saucer. Den passer godt til friske grøntsager og krydderurter. Du kan også servere den som hovedret eller på middagsbordet sammen med andre kulinariske genstande, såsom tekager eller brownies.