Selv det almindelige ord "Dumplings" vækker associationer til en varm familiekreds, "skaber" en lækker middag med forskellige fyld. Men hvis du ikke vil bruge så meget tid på almindelige dumplings, så prøv at lave "Doven"! De bliver meget velsmagende og er hurtige og nemme at tilberede.
Opskrift på dovne dumplings med hytteost
Ingredienser:
– 500 gr. hytteost
– 3 spsk. sukker
– 1 stk. æg
– 3 spsk. mel
– ¼ tsk. soda
- salt
Forberedelse:
Bland hytteost med æg og sukker
Mos alt med en moser
Hytteost kan "gnides" gennem en sigte for en mere ensartet konsistens
Sigt mel og sodavand i ostemasseblandingen
Mængden af mel afhænger af fedtindholdet i den anvendte hytteost. Jo lavere procentdelen er, jo mere "tør" og "smuldret" er den - derfor vil der være behov for mindre mel
Tilsæt salt og bland godt
Drys arbejdsfladen med mel og rul den færdige dej ud til et reb.
Skær ostemassen i lige store stykker
Dumplings kan dannes i form af kugler, trekanter, "flagella" eller endda i enhver form. Det hele afhænger kun af din fantasi! Til børn kan man for eksempel klippe dyrefigurer ud
Kog dumplings i kogende vand eller damp dem. Efter flydende koges i cirka 3 minutter mere.
Tilberedningstid afhænger af størrelsen på de færdige dumplings
Du kan servere disse dumplings med marmelade, marmelade, honning eller creme fraiche. De vil være en ideel morgenmads- eller grøderstatning.
Du kan også tilberede traditionelle dumplings med hytteost. For at gøre dette tilberedes hytteostfyldningen separat, og dejen rulles ud i små "kager". Du kan tilføje rosiner eller tørrede abrikoser til fyldet, det bliver ikke mindre velsmagende! Dumplings kan tilberedes på forhånd og opbevares i fryseren.
Som fyld kan du bruge ikke kun hytteost, men også kartofler, svampe, hakket kød og endda kirsebær.